A. Armonaitė: vienas iš pagrindinių prioritetų – greitesnė parama verslui

A. Armonaitė: vienas iš pagrindinių prioritetų – greitesnė parama verslui


Kandidatė į ekonomikos ir inovacijų ministres Aušrinė Armonaitė kaip vieną iš pagrindinių prioritetų įvardino greitesnę paramą verslui, nukentėjusiam nuo CVOID-19 pandemijos sukeltos krizės. Ji taip pat pabrėžia, kad itin svarbus šiuo metu ir darbo vietų išsaugojimas.


„Turime labai skirtingus nukentėjusius sektorius: kurie tiesiog yra uždaryti arba kurie bendrai nukentėjo nuo karantino (...). Mes tikrai stengsimės pirmiausia atsižvelgti į laiko faktorių, kad kuo greičiau juos pasiektų parama. Man tai galbūt yra net pagrindinis prioritetas“, – „LRT Radijui“ antradienį teigė ji.


Visgi A. Armonaitė pažymi, kad naujoji Vyriausybė pradės darbą jau tam tikroje, suformuotoje, situacijoje, o sprendimų turės ieškoti greitai.


„Mums reikės ieškoti sprendimų greitai. Bet vėlg, ateisime į tam tikrą suformuotą situaciją, ir praeities pakeisti negalėsime, galėsime pakeisti tik ateitį. Į ją ir žiūrėsime. Bet laikas yra labai svarbus faktorius, kad verslą parama pasiektų greičiau“, – teigė ji.

REKLAMA


Kandidatė į ministres taip pat pabrėžė, kad dar vienas svarbus prioritetas jai – darbo vietų išsaugojimas bei sklandus bendradarbiavimas tarp valdžios institucijų.


„Mano, kaip politikės, tikslas vis dėlto yra, kad darbo vietų išsaugojimas Lietuvoje būtų ne tik mano, kaip ministrės ar ministerijos, reikalas, bet kad tai būtų visos Vyriausybės ir valdančiosios koalicijos prioritetas, kad nesistumdytume su Finansų ministerija, kaip yra dabartinėje Vyriausybėje. Aš suprantu, kad kartais to visiškai išvengti gali ir nepavykti, bet jeigu mes vis dėlto šiandien neišsaugosime darbo vietų, mūsų ekonomika patirs didesnių pasekmių, negu patiria dabar“, – tikino jis.


A. Armonaitė: I. Šimonytės Vyriausybei keliami didesni reikalavimai nei ankstesniems Ministrų Kabinetams


Laisvės partijos pirmininkė ir kandidatė į ekonomikos ir inovacijų ministres Aušrinė Armonaitė teigia, kad Ingridos Šimonytės formuojamai Vyriausybei yra keliami kur kas aukštesni reikalavimai nei ankstesniems Ministrų Kabinetams.

REKLAMA


„Aš matau, kad šios Vyriausybės kandidatams reikalavimų kartelė yra kur kas aukštesnė, negu buvo visoms ankstesnėms pastarojo meto Vyriausybėms. Matyt, tai nėra blogai, tai yra gerai. Tiesiog tikimasi iš tų žmonių daugiau“, – LRT radijui sakė A. Armonaitė pabrėždama, kad tikisi, jog Laisvės partijai nebereikės ieškoti, kuo pakeisti jau pasiūlytų kandidatų.


„Laukiame prezidento žodžio. Aš tikiuosi, aišku, kad nereikės iš naujo sąrašo atidaryti“, – turėdama galvoje sąrašą, iš kurio buvo atrinkti Laisvės partijos kandidatai į ministrus, teigė A. Armonaitė. Kaip tikino politikė, kandidatai į Laisvės partijai tekusias ministerijas buvo atrinkti daugiau nei iš 10 žmonių sąrašo.


Šalies vadovas Gitanas Nausėda antradienį su paskirtąja premjere I. Šimonyte susitinka aptarti jos pateiktus kandidatus į ministrus. Prezidentas pastarąją savaitę užsiminė, kad ne visi pateikti kandidatai į ministrus bus patvirtinti.


Prezidentūra po vykusių susitikimų sukritikavo Laisvės partijos deleguojamą kandidatę į teisingumo ministres Eveliną Dobrovolską ir į susisiekimo ministrus siūlomą Kasparą Adomaitį.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)