A. Dulkys apie I. Šimonytės ketinimus perimti operacijų vadovo pareigas: tai būtų visiškai teisingas sprendimas

A. Dulkys apie I. Šimonytės ketinimus perimti operacijų vadovo pareigas: tai būtų visiškai teisingas sprendimas


Kandidatas į sveikatos apsaugos ministrus Arūnas Dulkys sako teigiamai vertiąs kandidatės į premjeres Ingridos Šimonytės pasisakymus, kad tapusi premjere ji perimtų ir valstybinio lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovės pareigas.


„Tokį sprendimą vertinčiau labai teigiamai. Ar žiūrėsime, ką sako vadybos vadovėliai, ar ką sako krizių valdymo patirtys, visą laiką, priklausomai nuo problemos dydžio, kuo ji didesnė ir kuo galima žala valstybei ar organizacijai didesnė, tuo aukštesnio lygio vadovas turi reaguoti.


Šiuo atveju mes susiduriame su dalykais, kurie nėra tik sveikatos apsaugos klausimas, tai yra visos Lietuvos ekonomikos klausimas. Tad manau, kad tai yra visiškai teisingas sprendimas. Nes jums bet koks žmogus, kuris domisi vadyba, pasakys, kad lyderis negali deleguoti kitų žmonių krizių valdymo prevencijai“, – „LRT Radijui“ teigė kandidatas į sveikatos apsaugos ministrus.


A. Dulkys taip pat pridūrė, kad jei jam atitektų ministro portfelis, jis noriai bendradarbiautų su buvusiu sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga.

REKLAMA


„Ruošiuosi bendradarbiauti tikrai nuoširdžiai (...). Su dabartiniu sveikatos apsaugos ministru esame pažįstami, ir manau, kad jeigu naujai atėjęs vadovas tiki, kad gali kažką nuveikti nekreipdamas dėmesio į buvusių vadovų pasiekimus ir pamokas, jei jis tikisi padaryti kažką nebendraudamas su buvusiomis komandomis, jis tikrai nepasieks sėkmės (...). Bandysiu įsigilinti ne tik į dabartinio ministro, bandysiu suprasti ir dar ankstesnių ministrų pamokas“, – tikino jis.


Į sveikatos apsaugos ministro postą kandidatė į premjeres I. Šimonytė pasiūlė buvusį valstybės kontrolierių, ekonomistą A.Dulkį.


A. Dulkys apie narystę partijoje kol kas nesvarsto: bet niekada nesakau niekada


Buvęs valstybės kontrolierius Arūnas Dulkys tikina, kad, siekdamas sveikatos apsaugos ministro portfelio Vyriausybėje, kuriai vadovaus Ingrida Šimonytė, tikrai nesvarsto tapti jį į ministrus delegavusios konservatorių partijos nariu. 

REKLAMA


„Aš nesiruošiu į jokią partiją stoti. Niekas iš manęs to ir nereikalavo, ir nereikalaus. Aš dabar sutikdamas pretenduoti užimti ministro postą reagavau kaip pilietis, nes ši komanda svarsto, kad reikia mano pagalbos šiame etape“, – LRT radijui sakė buvęs valstybės kontrolierius.


Visgi A. Dulkys nebuvo kategoriškas dėl galimos savo narystės kurioje nors iš Lietuvos politinių jėgų. Tačiau, pasak pretendento į ministrus, jei jis visgi nuspręstų dalyvauti partinėje veikloje, žingsniai, kuriuos jis žengtų pirmiausiai, jau yra numatyti.


„Mano logika yra tokia. Dalyvavimas politinėje partijoje arba įsijungimas į kažkokią organizaciją yra labai atsakingas procesas, ir aš labai neigiamai vertindavau žmones, kurie prieš rinkimus, niekada nedalyvavę politikoje tų partijų veikloje, įšokdavo į pirmąsias rinkimų sąrašo vietas ir tokiu būdu patekdavo į parlamentą ar Europos Parlamentą. Aš manau, kad, jei kada nors gyvenime – aš niekada nesakau niekada – tokia mintis dalyvauti politinėje veikloje kiltų, aš tikrai įstočiau į tą organizaciją, įstočiau į konkretų skyrių ir pradėčiau nuo veiklos skyriuje“, – teigė A. Dulkys, pabrėždamas, kad jam tekęs pasiūlymas užimti sveikatos apsaugos ministro postą yra šiuo atžvilgiu išskirtinis atvejis.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)