G. Landsbergis apie savo būsimas pozicijas valdžioje kalba užuominomis: jei siūlytų į Vyriausybę – neatsisakyčiau

G. Landsbergis apie savo būsimas pozicijas valdžioje kalba užuominomis: jei siūlytų į Vyriausybę – neatsisakyčiau


Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis vis dar abstrakčiai kalba apie tai, kokias pozicijas jis galėtų užimti darbą pradėjus centro-dešinės koalicijai. Visgi, užsimena politikas, jeigu kas nors matytų jį esant Vyriausybėje –  to, ko gero, pats neatsisakytų.


„Kol kas esu pasiruošęs dirbti ten, kur manęs labiausiai reikia. Matau galimybę dirbti Seime, padedant daugumai skilandžiai dirbti, dirbant ir frakcijos seniūnu. Jeigu būtų tokia mintis ir pasiūlymas, kad esu reikalingas Vyriausybei, – turbūt to neatsisakyčiau. Bet laikas parodys. Į visa tai žiūriu labai ramiai. Šiandien didžiausias uždavinys yra suformuoti valdančiąją daugumą, kuri būtų pasiruošusi dirbti tiek su šiandien svarbiais darbais, tiek ir visus 4 metus“, – „Žinių radijui“ sakė G. Landsbergis.


Tuo metu paklaustas, ar jis nebūtų linkęs atsisakyti Seimo pirmininko posto, kaip tą darė prieš ketverius metus gausiausios dabartinės koalicijos „valstiečių“ partijos lyderis Ramūnas Karbauskis, konservatorius prakalbo apie atsakomybę, tenkančią partijos vadovybei.


„Aš suprantu atsakomybę, viskas man yra suprantama, kad didelė frakcija, didelė atsakomybė ir vadovybė turi ją vienu ar kitu būdu prisiimti. Koks būdas yra tinkamiausias – tai parodys laikas“, – teigė jis.

REKLAMA


Kur kas konkrečiau politikas įvertino Liberalų sąjūdžio pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen galimybes tapti parlamento vadove.


„Ji yra puiki politikė. Jeigu būtų klausimas dėl jos kandidatavimo – tai aš palaikyčiau“, – pridūrė G. Landsbergis.


Ketvirtadienį paviešintas susitarimo dėl koalicijos formavimo ir prioritetinių darbų dokumentas.


Pasak dešiniųjų partijų buriamos koalicijos lyderės Ingridos Šimonytės, parašai po sutartimi galėtų būti padėti jau ateinančios savaitės pirmadienį.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 15 (2024)

    Savaitė - Nr.: 15 (2024)