G. Nausėda po Seimo rinkimų tikisi geresnio susikalbėjimo

G. Nausėda po Seimo rinkimų tikisi geresnio susikalbėjimo


Seimo rinkimuose balsą atidavęs prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad iš naujojo parlamento tikisi geresnio susikalbėjimo tarpusavyje ir su kitomis valdžios institucijomis.


Šalies vadovas pasidžiaugė sklandžiu balsavimu ir geru rinkimų apylinkės darbuotojų pasiruošimu bei paragino gyventojus pasinaudoti „demokratijos švente“.


„Tikiuosi geresnio susikalbėjimo tarpusavyje ir susikalbėjimo su kitomis valdžios institucijomis. To labai linkėčiau, nes aš tikiu, kad artimiausi penkeri, septyneri metai Lietuvai gali būti tiesiog puikūs“, – sekmadienį po balsavimo rinkimuose žurnalistams sakė G. Nausėda.


Pasak prezidento, puikiai šalies ateičiai yra visos prielaidos.


„Tam yra mūsų puikus bendradarbiavimas ir narystės ES privalumai, daugiametė finansinė perspektyva, gaivinimo fondas. Lietuva gauna didžiules lėšas, belieka tik turėti labai aiškią viziją, strategiją ir pasinaudoti tomis galimybėmis“, – kalbėjo G. Nausėda.


Paklausus, ar balsavo už pokyčius, ar už stabilumą, šalies vadovas atsakė, kad rinkosi ambicijas.


„Aš pasirinkau ambicijas tam, kad mažiau stumdytumės tarpusavyje, mažiau užsipultume vienas kitą asmeniškai, daugiau galvotume apie valstybę – apie žalią, skaitmeninę, socialiai teisingą Lietuvą. Tokia yra gerovės vizija“, – teigė prezidentas.


„Man tikrai bus lengviau kalbėti su politinėmis jėgomis, kurioms nereikės nuo nulio aiškinti, kas yra gerovės valstybė“, – pridūrė G. Nausėda.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)