G. Paluckas pažado dėl koalicijos su „valstiečiais“ ir konservatoriais neduoda

G. Paluckas pažado dėl koalicijos su „valstiečiais“ ir konservatoriais neduoda


Socialdemokratų lyderis Gintautas Paluckas teigia negalįs duoti pažado, kad jo vedama partija po Seimo rinkimų valdančiojoje daugumoje tikrai nedirbs nei su konservatoriais, nei su „valstiečiais“. Politiko įsitikinimu, kol kas visos politinių konkurentų kalbos apie socialdemokratų ketinimus po rinkimų yra arba tų pačių partijų interesų išraiška, arba nepagrįstas ir tam tikrą desperaciją rodantis melas.


G. Paluckas pabrėžia, kad liberalo Eugenijaus Gentvilo užuominos, jog po rinkimų valdančiąją daugumą galėtų formuoti socialdemokratai, konservatoriai ir liberalai, yra natūralus interesas, tuo tarpu „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio dažnos kalbos apie esą LSDP ir TS-LKD lyderių brandinamus ketinimus bendram darbui Seime – emocinės griūties išraiška.


„Tai ką šneka ponas Gentvilas, yra jo interesas – jis Liberalų sąjūdį siūlo. Sako, kad štai, mes matytume tokį darinį ir save matytume tame. Tai visiškai natūralu, tai yra interesas, betRamūno Karbauskio interesas yra kiek kitoks“, – „Žinių radijui“ teigė G. Paluckas.

REKLAMA


Anot jo, R. Karbauskis, matydamas iš „valstiečių“ pas socialdemokratus perbėgančius rinkėjus tiesiog nebeturi ką daugiau daryti nei gąsdinti konservatoriais.


„Ketverių metų laikotarpis leido puikiai suprasti visas manipuliacijas ir netiesos sakymą, kuriuo taip mėgaujasi pats Ramūnas. Ir, akivaizdu, ateina atpildo metas – kai vienintelis būdas išvengti emocinės griūties, matyt, yra sustabdyti pas socialdemokratus perbėgančius rinkėjus gąsdinant konservatoriais. Jis tai pakankamai sėkmingai daro – garsiai daro, antraštes rašo, bet aš nesiruošiu aiškintis. Žmonės žino, kad jis sako netiesą“, – sakė socialdemokratų pirmininkas.


Jo teigimu, dalis žmonių tikisi ir net prašo pažadėti, kad socialdemokratai, esant galimybei, koalicijos neformuotų nei su konservatoriais, nei „valstiečiais“. Tačiau, neslepia G. Paluckas, tokio priesako jis duoti negali.


„Man labai daug žmonių rašo: prisiekite, kad neisite į koaliciją su konservatoriais ir valstiečiais ir mes už jus balsuosime. Sunku man prisiekti“, – sako politikas.

REKLAMA


G. Paluckas: valstybinės vaistinės ir tryliktoji pensija – bukas valdančiųjų priešrinkiminis populizmas


Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Gintautas Paluckas valdančiųjų iniciatyvas dėl valstybinių vaistinių bei tryliktosios pensijos vadina priešrinkiminiu „buku populizmu“. Socialdemokratų lyderis ragina valdančiuosius sprendimus priimti remiantis skaičiavimais.


„Man labai apmaudu, kad politiką apleido skaičiai. Iš Ramūno Karbauskio negirdėjau nė vieno skaičiaus kalbant apie pigiau-brangiau. Kas čia yra, grožio konkursas kažkoks? Pagrindinis argumentas dėl valstybinių vaistinių: bus pigiau“, – „Žinių radijui“ teigė G. Paluckas.


„Ramūnas Karbauskis nenori skaičiuoti dėl to, kad suskaičiavęs galbūt pamatytų, kad pigiau tikrai nebus“, – pridūrė jis.


Socialdemokratų pirmininkas šią „valstiečių“ lyderio politiką vadina buku priešrinkiminiu populizmu.


„Dabar tai yra tiesiog bukas populizmas nenorint šito klausimo išspręsti ir priimti. (...) Net tarp pačios daugumos pritrūko balsų dėl paprastos priežasties: žmonės negali perlipti per savo politinę sąžinę, kai mato tokį buką politinį populizmą“, – akcentavo jis.


G. Paluckas sukritikavo ir valdančiųjų iniciatyvą išmokėti tryliktąją pensiją


G. Paluckas akcentuoja, kad norint užtikrinti orias pensijas „nebūtina jų skaldyti į tryliktą, keturioliktą ar septynioliktą“. Politiko teigimu, geriausias sprendimas būtų paprasčiausiai padidinti mėnesinę pensiją.



Parlamentarai ketvirtadienį po pateikimo pritarė įstatymo projektui, numatančiam, kad 200 eurų papildomas priedas būtų išmokamas pensininkams kiekvienų metų gruodžio mėnesį.


„Aš sakau, grąžinkite skaičius į politiką. Nuo kada mes kalbame apie pensijas, nuo kada mes kalbame apie biudžetą, nuo kada mes kalbame apie valstybines vaistines be skaičių? Koks čia absurdas? Nežinau kito tokio pavyzdžio, kaip galima taip neatsakingai valdyti valstybę“, – piktinosi G. Paluckas.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)