V. Pranckietis: baigiantis Seimo kadencijai netrūksta populistinių pasiūlymų

V. Pranckietis: baigiantis Seimo kadencijai netrūksta populistinių pasiūlymų


Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako, kad, baigiantis šios kadencijos paskutinei Seimo sesijai netrūksta populistinių pasiūlymų. Pasak jo, partijos siūlo žmonėms dalinti pinigus ar teikia kitus skambius, tačiau sunkiai įgyvendinamus arba nereikalingus pasiūlymus.


Kaip vieną tokių V. Pranckietis įvardijo antradienį žlugusią „valstiečių“ iniciatyvą dėl valstybinių vaistinių steigimo.


„Manau, kad tai yra eilinis „valstietiškas“ rinkiminis pokštas. Grupelė žmonių nori tikėti tuo ir įbrukti tą mintį žmonėms, kad čia kažkas gero. Jau vieną kartą valstybinės vaistinės Lietuvoje buvo subankrutavusios, buvo privatizuotos“, – Žinių radijo laidoje „Pozicija“ sakė V. Pranckietis.


„Priiminėjant daug dabar įstatymų, reikėtų atsižvelgti į tai, kad gali būti kita dauguma ir kitoks biudžetas. (...) Nereikėtų dabar brukti įstatymų, kuriuos įgyvendinti turėtų kita Vyriausybė“, – kalbėjo Seimo pirmininkas.


Pasak jo, dar vienas populistinis pasiūlymas buvo vadinamosios 13-osios pensijos įvedimas. Tokį projektą į ketvirtadienį vyksiančio Seimo posėdžio darbotvarkę bandė įsiūlyti Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga.

REKLAMA


„Jeigu turime tokių galimybių mokėti, tai gal tuos 200 eurų išdalinkime prie kiekvienos pensijos ištisus metus – didinkime pensijas, o ne žaiskime tikrai žinodami, kad nebus priimtas toks įstatymas. Bet šūkį paleisti gali. (...) Yra „šūkinių“ įstatymų, bet jie visi turės neigiamą pabaigą“, – sakė V. Pranckietis.


Seimo pirmininko teigimu, tokie skambūs pasiūlymai teikiami dėl artėjančių rinkimų.


„Jei nebūtų rinkimų, nebūtų daugelio tų įstatymų ir tų pinigų pabarstymų. Gerai, kad žmonės gauna pinigų, bet galėtų gauti normaliu būdu – kai jiems skiriami ne rinkimų bilietai, o skiriamos tiesiog išmokos, priedai, didinamos pensijos, atlyginimai. (...) Čia yra maloninami žmonės, o ne atlyginimų didinimas“, – pridūrė V. Pranckietis.


V. Pranckietis apie vakcinos nuo COVID–19 pirkimą: svarbu, kad tai būtų daroma skaidriai


Apsisprendus, kad Lietuva kartu su kitomis Europos Sąjungos šalimis pirks vakciną nuo COVID–19, Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis pabrėžia, kad svarbiausia tai daryti skaidriai, kad nekiltų abejonių, kaip atsitiko su greitųjų testų pirkimais.

REKLAMA


„Labai gerai, kad tai buvo viešinama, kad nebuvo bijoma pasakyti, kad tai tikrai brangiai kainuoja. (...) Svarbu, kad pirkimai būtų skaidrūs ir nebūtų keliama abejonių, kaip buvo keliama ir dabar dėl kai kurių pirkimų jos iki šiol yra neišsklaidytos“, – „Žinių radijui“ trečiadienį sakė V. Pranckietis.


„Svarbu viešumas ir atsakomybė parenkant sprendimus žmonėms, kad būtų galima juos apsaugoti, kartu apsaugoti ir būsimą ekonomiką, nes perkant vakciną ekonominiai nuostoliai per pandemijos plitimą gali būti daug žymesni nei išlaidos pandemijos suvaldymui“, – pridūrė Seimo pirmininkas.


Kaip anksčiau teigė ministras pirmininkas Saulius Skvernelis, maksimali suma, kurią valstybei galėtų tekti skirti vakcinai nuo COVID-19 įsigyti, būtų 125 mln. eurų.


Premjero teigimu, už vakciną Lietuvos gyventojams mokėti nereikės ir ji bus finansuojama iš valstybės biudžeto.


Paskiepyti planuojama 70 proc. populiacijos.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 19 (2024)

    Savaitė - Nr.: 19 (2024)



Daugiau >>