Prezidentė D. Grybauskaitė: Valstybės dieną didžiuojamės Lietuva

Prezidentė D. Grybauskaitė: Valstybės dieną didžiuojamės Lietuva


Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį dalyvaus Valstybės dienai skirtoje iškilmingoje Valstybės vėliavų pakėlimo ceremonijoje S. Daukanto aikštėje.


Prezidentė sveikina visus, branginančius mūsų valstybę, kuri sujungia šių dienų piliečius ir tuos, kurie išsaugojo Lietuvą per tūkstantį metų, kuriems nepriklausoma valstybė buvo aukščiausias tikslas. Turime išlikti tais, kurie drąsiai pasitinka iššūkius, stiprina savo valstybę, nepraranda tapatybės ir nepamiršta savo šaknų net tolimiausiame pasaulio krašte.


Taip pat prezidentė linki, kad vakare vėl, jau vienuoliktą kartą, milijonai tautiečių balsų Lietuvoje ir visame pasaulyje susitiktų giedant „Tautišką giesmę“.


Prezidentas G. Nausėda Valstybės dienos proga kviečia dažniau didžiuotis tuo, kas pasiekta


Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda, sveikindamas Lietuvos žmones Valstybės dienos proga, paragino dažniau didžiuotis tuo, kas pasiekta, ir keisti tai, kas nepatinka.


„Liepos 6-oji mums leidžia mintimis grįžti į Lietuvos ištakas – lemtingą akimirką, kai įsibėgėjo mūsų bendros istorijos tėkmė.

REKLAMA


Kartu su karaliumi Mindaugu pirmąkart įžengę į Vakarus, iki šiol judame pasirinktu keliu. Išaugę ir subrendę Europos valstybių šeimoje, mes liekame atviri tiems, kurie myli laisvę ir laikosi įstatymų.


Istorija mus moko teisingų pasirinkimų: puoselėti vienybę ir savitarpio supratimą, tiesti vienas kitam ranką, o ne atstumti, kartu siekti to, kas atrodo drąsu ir sunkiai pasiekiama.


Kartais tereikia išdrįsti. Todėl šiandien kviečiu: dažniau didžiuokimės tuo, kas jau pasiekta, ir drąsiai keiskime tai, kas mums Lietuvoje nepatinka.


Visi esame istorijos kūrėjai. Tai reiškia: mums nieko nėra neįmanomo!“ – sakoma šalies prezidento sveikinime.


Premjeras: istorija įpareigoja kurti klestinčią Lietuvą


Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis nuoširdžiai sveikina visus Lietuvos žmones Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) ir Tautiškos giesmės dienos proga.


„Liepos 6-oji, karaliaus Mindaugo karūnavimo diena, liudija didingą mūsų istoriją ir primena Lietuvos ištakas. Išmintis, tikėjimas stipria valstybe sujungė mūsų protėvių jėgas ir baltų žemes, aiškiai nubrėžė ateities horizontus. Tai buvo esminis pasirinkimas, kuris nukreipė mus į civilizacijos kelią, į pamatinių europinių vertybių išpažinimą. Brangūs Lietuvos žmonės, nuoširdžiai sveikinu Jus Valstybės dienos proga – būkime ištikimi mūsų pirmųjų valstybės kūrėjų darbams bei siekiams, likime amžiams įsipareigoję visomis išgalėmis, vieningai kurti stiprią, modernią ir klestinčią Lietuvą“, – sakoma premjero sveikinime.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)