A. Monkevičius apie neįvykusį susitarimą dėl švietimo: norėjosi didesnės iniciatyvos iš partijų lyderių

A. Monkevičius apie neįvykusį susitarimą dėl švietimo: norėjosi didesnės iniciatyvos iš partijų lyderių


Seimo Švietimo ir mokslo komiteto posėdyje iškilus klausimui, kur dingo Vyriausybės rengiamas partijų susitarimo dėl švietimo projektas, švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius akcentuoja, kad dokumentas partijoms buvo pateiktas. Visgi ministras pripažįsta negalintis pasakyti, kiek ši iniciatyva buvo sėkminga ir ar padėjo partijoms susitarti strateginiais švietimo klausimais. A. Monkevičiaus nuomone, ieškant konsensuso pritrūko pačių partijų politinių lyderių didesnės iniciatyvos.


„Vyriausybė buvo pasiūliusi savo projektą, Seime buvo įvairių kitų iniciatyvų ir buvo siūloma iki rinkimų partijoms pabandyti surasti bendrą vardiklį dėl pačių svarbiausių nuostatų: kokie tiksliai, kokiomis priemonėmis jie gali būti pasiekti. Bet negaliu pasakyti, kiek partijos susitarė. Tie projektai tebėra“, – trečiadienį vykusiame Seimo Švietimo ir mokslo komiteto posėdyje pripažino ministras.


„Mes kiek galima labiau talkinome, norėjosi, kad iniciatyvos ieškoti susitarimo būtų iš partijų politinių lyderių. Čia ir premjeras, ir prezidentas talkino, ir pačios partijos taip pat turėjo iniciatyvų“, – pridūrė jis, akcentuodamas, kad Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir toliau palaikytų visas iniciatyvas, siekiant partijoms susitarti dėl švietimo.

REKLAMA


Ministras pabrėžia, kad Vyriausybė savo projekto primesti partijoms negali, siekiant politinio stabilumo. A. Monkevičiaus teigimu, siekiant stabilumo reikia, kad pačios politinės partijos ieškotų būdų susitarti. Dabartinė Vyriausybė, anot A. Monkevičiaus, turi savo programą, kuri yra jau įgyvendinta.


„Artėja rinkimai ir reikia atnaujintą perspektyvą brėžti. Ši Vyriausybė turi savo programą, mes ją įgyvendinome. Dabar, jeigu kalbame apie ateitį, reikia stabilumo žiūrint į priekį. Kad pokyčiai būtų stabilūs, reikia susitarti politinėms partijoms, tokia yra politinė logika. Čia Vyriausybė primesti negali, bet ji pateikė projektą, kaip tam tikrą pagrindą, į kurį būtų galima orientuotis“, – teigė ministras.


Visgi A. Monkevičius sako Vyriausybės inicijuotą partijų susitarimo dėl švietimo projektą vertinantis teigiamai.


„Optimistiškai žiūriu, nes daugelis politinių partijų į rinkimus eidamos daugeliui nuostatų pritaria, gal šiek tiek savaip, ir įsipareigoja jas įgyvendinti. Aš manau, kad ši iniciatyva vis tiek buvo gerai“, – sakė A. Monkevičius.


Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis metų pradžioje išsiuntė kvietimą Seime atstovaujamų partijų lyderiams visiems kartu aptarti politinių partijų susitarimo dėl Lietuvos švietimo turinį. Visgi opozicija turėjo nemažai kritikos Vyriausybėje rengtam dokumentui, todėl nusprendė Seime inicijuoti atskirą partijų susitarimo dėl švietimo projekto rengimą.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>