A. Monkevičius: mokslo metai bus trumpesni nei įprasta

A. Monkevičius: mokslo metai bus trumpesni nei įprasta


Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius sako, kad šią savaitę bus nuspręsta dėl mokslų metų pabaigos datų. Taip pat, pabrėžė ministras, mokslo metai bus trumpesni nei įprasta.


„Planuojame trumpinti. Labai daug sudėtingo darbo buvo šiuo laikotarpiu jau dvi savaites. Matome, kad yra didelis mokytojų įsitempimas – mokytojai yra visada perfekcionistai, nori dirbti kiek gali geriau, stengiasi tobulai atlikti savo pareigas. Iš mokytojų apklausų matome, kad per tas dvi savaites du trečdalius laiko mokytojai skiria ne pačiai pamokai, o pasirengimui. Tai yra labai varginantis, sudėtingas darbas, mokiniai ir tėvai taip pat pavargę“, – antradienį LRT radijo laidoje „Ryto garsai“ sakė A. Monkevičius.


Jo teigimu, šią savaitę bus paskelbta, kada baigsis mokslo metai.


„Dėl datos – šią savaitę darbo grupė pabaigs darbą, ir mes, dar kartą pasvėrę visas aplinkybes, paskelbsime jau šią savaitę mokslo metų pabaigos datas. (...) Jie bus trumpesni nei įprasta“, – pridūrė švietimo, mokslo ir sporto ministras.


Praėjusią savaitę A. Monkevičius paskelbė, kad valstybiniai egzaminai prasidės birželio 22-ąją ir baigsis liepos 21-ąją. Suplanuotas ir priėmimas į aukštąsias mokyklas – pirmasis jo etapas planuojamas iki rugpjūčio 18 d., antrasis – iki rugsėjo 4 d., o patį mokymosi procesą siūloma pradėti rugsėjo 14 dieną.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>