L. Savickas: nedarbo lygis stabiliai laikosi ties 11,5 proc.

L. Savickas: nedarbo lygis stabiliai laikosi ties 11,5 proc.


Vyriausybės kanclerio pirmasis pavaduotojas Lukas Savickas sako, kad matomi pirmieji signalai, kad ekonomikos būklė bei darbo rinkos situacija stabilizuojasi.


„Gegužės 11-15 dienos duomenimis, įdarbintų asmenų skaičius liko didesnis nei atleistų darbuotojų skaičius. Samdomą darbą pradėjo beveik 900 asmenų daugiau negu jį baigė. Nuo mėnesio pradžios iki gegužės 18 dienos priėmimų į darbą skaičius atleidimų skaičių viršijo daugiau nei 8 tūkst. asmenų. Ir nors gegužės 18 dieną  stebėta, kad atleidimų skaičius keliais šimtais viršijo įdarbintuosius, tačiau šį mėnesį tai tik ketvirtoji diena, kai yra matoma daugiau atleidimų negu įdarbinimų“, – trečiadienį sakė L. Savickas.


Anot Vyriausybės atstovo, gegužes 6-12 dienomis naujų darbo skelbimų skaičius, palyginti su savaite prieš tai, išaugo 25 proc.


„Ypatingai sparčiai skelbimų pagausėjo didmeninės ir mažmeninės prekybos srityse, variklių, transporto priemonių ir motociklų remonto srityje bei statybose“, – teigė jis.

REKLAMA


Registruotas nedarbas gegužės 18 dieną padidėjo 0,2 proc. punkto ir siekė 11,6 proc.


„Gegužės 19 dieną sumažėjo (bedarbių – ELTA) 0,1 proc. punktu ir tai yra iš tikrųjų matoma kaip įprasta tendencija, kad bedarbių skaičius išauga pirmadieniais, o kitomis savaitės dienomis sumažėja. Tačiau tai, ką matome pastarąsias kelias savaites, stabiliai laikomasi ties 11,5 proc.“, – sakė L. Savickas.


„Kalbant apie priemones, susijusias su darbo vietų ir gyventojų pajamų išsaugojimu, iš viso jau yra išmokėta daugiau nei 146 mln. eurų ir tai yra 29 proc. viso numatyto finansavimo šiai sričiai. Vien per paskutinę savaitę išmokėta beveik 36 mln. eurų“, – tęsė jis.


Prastovų kompensavimui, anot L. Savicko, iš viso išmokėta 40 mln. eurų.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)