PAGD vadovas: gaisrų atvirose teritorijose mažėja, tačiau daugėja žuvusiųjų namuose

PAGD vadovas: gaisrų atvirose teritorijose mažėja, tačiau daugėja žuvusiųjų namuose


Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) direktoriaus Sauliaus Greičiaus teigimu, praėjęs ilgasis savaitgalis sąlyginai buvo ramesnis nei panašūs laikotarpiai anksčiau – gaisrų skaičius atvirose teritorijose, pasak jo, mažėja. Vis dėlto S. Greičius pažymi, kad šiek tiek padidėjo žuvusiųjų buitinių konfliktų metu skaičius.


„Jei palygintume su ankstesnių metų panašiais laikotarpiais, tai turbūt korekcijas padarė ir karantinas. Šis savaitgalis buvo sąlyginai ramesnis. Sužaliavo žolė, jau atvirose teritorijose gaisrų mažėja. Taip pat šiemet buvo vykdyta pakankamai daug prevencinių akcijų – tiek ugniagesių pajėgomis, tiek kartu su miškininkais. Prisidėjo ir tai, kad žmonių judėjimas kontroliuojamas labiau – tai davė tą rezultatą, ir gaisrų skaičius yra sumažėjęs“, – pirmadienį LRT radijo laidoje „Ryto garsai“ sakė ugniagesių gelbėtojų vadovas.


S. Greičiaus teigimu, daugiau laiko žmonėms praleidžiant namuose, padaugėjo žuvusiųjų buitinių konfliktų metu skaičius.

REKLAMA


„Deja, keletu žmonių turime daugiau žuvusiųjų nei pernai per panašų laikotarpį. Tai turbūt lemia tai, kad žmonės daug laiko leidžia namuose, yra įtampa. Tas statistinis žuvusysis yra pakankamai neatsakingo socialinio sluoksnio. Matyt, būdami namuose ir jausdami kažkokią įtampą, jie tą įtampą malšina ne pačiais tinkamiausiais būdais. Apskritai, savaitgalis buvo ramus, jei neįvertintume tų paminėtų faktorių“, – pridūrė S. Greičius.


Pirmadienį minima Šv. Florijono diena – šią dieną ugniagesiai gelbėtojai švenčia profesinę šventę.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 15 (2024)

    Savaitė - Nr.: 15 (2024)