L. Kukuraitis: žmonės pradeda grįžti į darbus

L. Kukuraitis: žmonės pradeda grįžti į darbus


Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis sako, kad šiuo metu šalyje yra registruota per 11 proc. bedarbių, tačiau jau pastebimas paskelbtų prastovų skaičiaus mažėjimas.


„Kai žiūrime socialinius rodiklius, pagrindiniai rodikliai, kurie keičiasi, yra užimtumo srityje. Matome augantį registruotą nedarbą nuo pat karantino pradžios. Jeigu kovo 16 dieną turėjome 9,5 proc. registruoto nedarbo, tai dabar turime virš 11 proc.“, – LRT radijui teigė L. Kukuraitis.


Anot ministro, bedarbiais nuo kovo 16 dienos užsiregistravo apie 30 tūkst. žmonių, tačiau pastebima tendencija, kad darbuotojai jau grįžta į darbus.


„Tai dar tikrai valdoma situacija, ir bent jau verslai vis dar pasitiki, kad pagalbos priemonės padės išlaikyti verslus ir grįžti į darbą, kai baigsis karantinas. Dalis jau dabar grįžta, ir matome tam tikrą tendenciją, kad prastovų skaičius pradeda mažėti ir žmonės pradeda grįžti į darbus“, – sakė L. Kukuraitis.

REKLAMA


Jo teigimu, koronavirusas paveikė didelę visuomenės dalį.


„Labai didelę visuomenės dalį palietė karantinas ir bendrai koronavirusas, tiek paralyžiavus dalį darbo, tiek pakeitus mūsų kasdienius įgūdžius, kai mokyklos nedirba, dienos centrai uždaryti, reikia įdėti didesnes pastangas prižiūrint namuose“, – teigė ministras.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)