D. Grybauskaitė: klaidų darymas suprantamas, tačiau jų neigimas – nusikalstamas

D. Grybauskaitė: klaidų darymas suprantamas, tačiau jų neigimas – nusikalstamas


Kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, kad klaidos, daromos kovojant su koronavirusu, yra galimos ir suprantamos, tačiau jų neigimas, pasak jos, yra nusikalstamas. D. Grybauskaitės teigimu, taikliausias klaidų neigimo pavyzdys – bandymas įteigti, jog nėra poreikio didinti testavimo dėl koronaviruso apimtis.


„Vertinimų, be abejo, yra visokių. Klaidų visi daro ir jų darysime. Visas pasaulis buvo gana netikėtai užkluptas ir tam pasiruošti buvo labai sunku. O tai, kad administraciniai gebėjimai mūsų valstybėje nėra labai dideli ir geri, tai žinome jau seniai. Daryčiau tokią išvadą, kad klaidos galimos ir suprantamos, bet jas būtina labai greitai taisyti. O bukas užsispyrimas ir klaidų neigimas yra nusikalstama“, – antradienį LRT radijui sakė D. Grybauskaitė.


Pasak kadenciją baigusios šalies vadovės, taikliausias klaidų neigimo pavyzdys yra neigimas, kad testavimo apimtis reikia praplėsti. D. Grybauskaitė akcentuoja, kad dabar, norint išvengti dar didesnio koronaviruso plitimo, būtina testuoti visus tiesiogiai dirbančius žmones.

REKLAMA


„Didžiausias pavyzdys yra testavimas. Buvo neigiama, kad jo reikia, kad reikia taikyti plačiau. Dabar mes prarandame gydytojus, uždarome dalį gydymo įstaigų dėl to, kad gydytojai nebuvo testuojami. Tokioje situacijoje pirmiausia reikia klausyti epidemiologų. Ne politikai turi spręsti, ką testuoti ir kaip testuoti, o profesionalai gydytojai“, – savo nuomonę išsakė kadenciją baigusi prezidentė.


„Čia yra didžiausios mūsų klaidos. O dabar būtina testuoti visus, kurie privalo dirbti, – tai yra ir pardavėjai, ir vaistininkai, ir gydytojai. Visi, kas turi eiti ir kontaktuoti. Kitaip neapsaugosime savo žmonių ir negalėsime sustabdyti tos pandemijos plitimo“, – pridūrė D. Grybauskaitė.


Pastarąjį penktadienį finansų ministras Vilius Šapoka pranešė, kad įsteigto fondo kovoje su koronavirusu tarybos pirmininke paskirta kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)