S. Malinauskas: dezinfekcinio skysčio stygiaus problema jau sprendžiama

S. Malinauskas: dezinfekcinio skysčio stygiaus problema jau sprendžiama


Premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas teigia, kad situacija dėl dezinfekcinio skysčio stygiaus jau sprendžiama. Anot jo, įmonė „Vilniaus degtinė“ pasiruošusi padėti jau artimiausiu metu.


„Vyksta pasitarimas su ministru pirmininku, jo patarėjais ir komanda. Sprendžiami „degantys“ klausimai, kuriuos būtina išspręsti. Žinoma, mes kalbame apie dezinfekcinį skystį (...) Teko pabendrauti su „Vilniaus degtinė“ vadovu ir jie yra pasiruošę padėti maksimaliai greitais tempais“, – „Delfi ryto“ laidoje teigė S. Malinauskas.


S. Malinauskas taip pat pažymėjo, kad ir mokykloms, ir ligoninėms jau yra galimybė gauti dezinfekcinio skysčio.


„Mes apie tą problemą dabar ir kalbėsime, realiai nėra jokių problemų įsigyti dezinfekcinio skysčio valstybės reikmėms mokykloms, gydymo įstaigoms ir t.t. Kaip organizuoti pardavimą privatiems asmenims, mes taip pat ieškome sprendimų. Ne visos procedūros yra pritaikytos ekstremalioms situacijoms“, – teigė jis.


15min.lt praėjusią savaitę skelbė, kad „Vilniaus degtinė“ norėjo pradėti masinę dezinfekcinio skysčio gamybą ir dėl leidimų kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją. Pastaroji sutinka, tačiau leidimą siūlo suteikti tik nekomerciniams poreikiams.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)