V. Benkunskas: NATO viršūnių susitikimo metu į Senamiestį bus galima patekti tik pėsčiomis, praėjus apsaugos zonas

Lukas Balandis/BNS


Vilniaus meras Valdas Benkunskas tvirtina, kad pirmadienį prasideda informacinė sklaidos kampanija susijusi su NATO viršūnių susitikimu ir eismo pokyčiais mieste tomis dienomis. Pasak jo, ribojimai sostinėje numatyti keturiose zonose.


„Visą renginio savaitę, nuo liepos 6 d., Vilnius bus išskirtinis miestas. Sostinė atsakingaa už dvi svarbias sritis – eismo organizavimą (...) ir paslaugų sektorių, užtikrinant, kad būtų tinkamas miesto paruošimas“, – pirmadienį žurnalistams teigė V. Benkunskas.


„Kalbant apie eismą, eismo judėjimus, kuriuos jau šiandien žinome, bet dėl saugumo protokolo dar ne viską galime paskelbti, šiandien aišku, kad eismo ribojimai bus keturiose zonose – Vilniaus oro uosto teritorijoje, „Litexpo“ parodų rūmų teritorijoje, senamiesčio teritorijoje tarp Pylimo g., Konstitucijos pr. ir Maironio g. bei Seimo prieigose. Visos šios zonos eismo ribojimo prasme bus intensyvios“, – sakė jis.


Sostinės vadovas akcentavo, kad prie „Litexpo“ liepos 11-12 d. ir Senamiestyje to paties mėnesio 10-12 d. pravažiuoti bet kokiu transportu bus neįmanoma.

REKLAMA


„Prie „Litexpo" bus ribotos galimybės, o gal net nebus galimybių pravažiuoti su savo asmeniniu transportu liepos 11–12 d. ir Senamiestyje numatomi eismo ribojimai, draudimai liepos 10–12 d. Šiomis dienomis į Senamiestį nebus galima įvažiuoti nei asmeniniu, nei viešuoju transportu, nei paspirtukais, nei dviračiais, bus leidžiamas tik pėsčiųjų judėjimas, perėjus apsaugos zonas“, – tvirtino konservatorius.


NATO viršūnių susitikimas Vilniuje bus rengiamas šių metų liepos 11-12 dienomis.


ELTA inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)