V. Čmilytė-Nielsen apie lėšų naudojimą Pagėgių savivaldybėje: situacija atrodo blogai

Erikas Ovčarenko/BNS


Seimo pirmininkė ir Liberalų sąjūdžio vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen sureagavo į visuomenininko Andriaus Tapino paviešintus faktus, apie galimą pinigų švaistymą partiečio Valdo Bendaravičiaus vadovaujamoje Pagėgių savivaldybėje.


V. Čmilytė-Nielsen teigia neigiamai vertinanti nepagrįstą savivaldybės lėšų naudojimą todėl, akcentuoja politikė, dar šiandien bus sušaukta Liberalų sąjūdžio valdyba.


„Iš to, kas paskelbta viešai, situacija atrodo blogai. Kaip politikė tokį lėšų naudojimą vertinu neigiamai ir esu įsitikinusi, kad kiekvienas politikas, kuris negali pagrįsti panaudotų lėšų, turi už tai atsakyti. Šiandien vakare šaukiama Liberalų sąjūdžio valdyba, jos metu kalbėsime apie paskelbtus atvejus“, – Eltai perduotame komentare sakė V. Čmilytė-Nielsen.


Šią savaitę A. Tapinas paskelbė tyrimą, apie Pagėgių savivaldos tarybos narių išlaidas. Visuomenininkas atskleidžia galimą savivaldybės biudžeto pinigų švaistymą.

REKLAMA


Tyrime nagrinėjamos pateikiamos Pagėgių savivaldybės narių kuro išlaidų apyskaitos, čekių nuorašai bei kitos finansinės ataskaitos, už kurias jiems buvo grąžinti pinigai iš savivaldybės biudžeto.


„Beveik neabejotinai perkami fiktyvūs čekiai, prirašinėjami kuro pylimai, pilama į cisternas savo ūkio reikalams, nuomojamos mašinos iš savęs pačių, sau perkami kompiuteriai ir telefonai“, – atliktame tyrime teigia A. Tapinas.


Tyrime pateikiamos mažiausiai 13 Pagėgių savivaldybės narių, tarp jų – ir mero, galimai fiktyvios išmokų avanso apyskaitos. Šiuo metu savivaldybės taryboje dirba 17 politikų.


Kovo mėnesį vykusiuose savivaldybių merų ir tarybų rinkimuose mero kėdę iškovojo savivaldybei iki tol vadovavęs Liberalų sąjūdžio kandidatas Vaidas Bendaravičius, surinkęs 58,83 proc. rinkėjų balsų.


ELTA inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)