V. Čmilytė-Nielsen: NPD ir MMA galėtų būti sulygintas iki kadencijos pabaigos

V. Čmilytė-Nielsen: NPD ir MMA galėtų būti sulygintas iki kadencijos pabaigos


Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad Prezidentūros pasiūlymas neapmokestinamąjį pajamų dydį (NPD) sulyginti su minimalia mėnesine alga (MMA) galėtų būti įgyvendintas iki šios parlamento kadencijos pabaigos.


Vertindama antradienį išsakytą tokį Gitano Nausėdos patarėjos Irenos Segalovičienės siūlymą, parlamento vadovė pritarė premjerės pozicijai, jog NPD prie MMA turėtų artėti pagal ekonomikos galimybes.


„Liberalų Sąjūdis savo programoje taip pat išsikėlęs tikslą, kad šie dydžiai būtų sulyginti. Tačiau siūlant tokius sprendimus, turime labai rimtai vertinti galimybes ir tai, kokios kitos išlaidų eilutės yra svarbios“, – trečiadienį LRT radijui sakė V. Čmilytė-Nielsen, viena tokių sričių įvardijusi krašto apsaugą.


„Priimti sprendimą jau dabar, Seimo pavasario sesijoje dėl ateinančių metų – reikia labai įvertinti, ar tokios galimybės yra. Kalbėčiau visgi apie tokį sprendimą iki kadencijos pabaigos. Bet neskubant, kol nėra įsitikinta, kad lėšos tam yra“, – trečiadienį LRT radijui sakė V. Čmilytė-Nielsen.

REKLAMA


Tokie pasiūlymai, kokį išsakė I. Segalovičienė, Seimo pirmininkės vertinimu, yra „susiję su gerove“, „neatsižvelgia į aplinkybes“ bei „yra labiau būdingi rinkimų kampanijos retorikai“.


Artėjant Seimo pavasario sesijai, kurioje turėtų būti teikiami mokestinės sistemos peržiūros pasiūlymai, I. Segalovičienė antradienį „Žinių radijui“ užsiminė, jog vienas iš kryptingų tikslų turėtų būti NPD ir MMA sulyginimas – prioritetą skiriant dirbančioms ir vaikus auginančioms šeimoms.


G. Nausėdos atstovė akcentavo, kad sprendimai susiję su NPD artinimu prie MMA šeimoms turėtų būti priimami kaip įmanoma greičiau, o vėliausia jų įsigaliojimo data galėtų būti kitų metų sausio 1 d.


Reaguodama į tokią Prezidentūros poziciją, premjerė Ingrida Šimonytė antradienį savo „Facebook“ paskyroje ironizavo, kad NPD sulyginti su MMA būtų galima nebent sumažinus pastarąjį dydį. Pasak I. Šimonytės, kadangi „to daryti neketiname“, MMA ir NPD didės tiek, kiek leis ekonomikos augimas.


Ji taip pat rašė, kad minėtais klausimais „į priešrinkiminių pažadų aikštelę“, matyt, išbėgs dar ne vienas prezidento patarėjas ir jo mintys „taps dar viena antrašte“.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)