Seimo pirmininkė: Rusijos ir Kinijos bloko stiprėjimas yra neigiama invazijos į Ukrainą pasekmė

Seimo pirmininkė: Rusijos ir Kinijos bloko stiprėjimas yra neigiama invazijos į Ukrainą pasekmė


Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen akcentuoja, kad Rusijos ir Kinijos bloko stiprėjimas yra neigiama invazijos į Ukrainą pasekmė. Visgi parlamento vadovė taip pat įsitikinusi, kad ilgainiui Kinija bus pagrindinė žaidėja, siekiant pakeisti pasaulio tvarką.


„Rusijos ir Kinijos bloko bei kitų autoritarinių valstybių stiprėjimas yra neigiama Rusijos invazijos pasekmė. Kinijos ir Rusijos aljansas jau nebeslepia savo siekio pakeisti esamą pasaulio tvarką“, – Seime vykstančiame Vilniaus saugumo forume penktadienį teigė V. Čmilytė-Nielsen.


„Ilgainiui pagrindinį vaidmenį atliks Kinija, o ne Rusija. Didelį susirūpinimą kelia Kinijos pasiūlyta pasaulinė saugumo iniciatyva, kuria siekiama sukurti Vakarams priešiškų šalių bendruomenę“, – pridūrė ji.


Todėl Seimo pirmininkė akcentavo demokratinių valstybių vienijimosi svarbą.


„Transatlantinis bendradarbiavimas ir politinis dialogas su bendramintėmis šalimis bus labai svarbus didinant atsparumą, kad būtų išsaugota taisyklėmis grindžiama tarptautinė tvarka. Išliksime tik tada, jei išpuolį prieš vieną demokratinę valstybę laikysime išpuoliu prieš visą demokratinį pasaulį“, – sakė ji.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)