V. Čmilytė-Nielsen: 1991 m. sausio 13-ąją laisvajam pasauliui ir jo siekiantiems tapome pavyzdžiu, ką reiškia laisvės troškimas

V. Čmilytė-Nielsen: 1991 m. sausio 13-ąją laisvajam pasauliui ir jo siekiantiems tapome pavyzdžiu, ką reiškia laisvės troškimas


Sausio 13-ąją Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen kviečia minėti Laisvės gynėjų dieną. Pasak Seimo vadovės, tai viena svarbiausių modernios Lietuvos istorijos datų, kalbančių apie mūsų valstybės, mūsų tautos valstybingumo gynybą.


Išplatintame pranešime V. Čmilytė-Nielsen šią krauju paženklintą dieną kviečia prisiminti lemtingą 1991 m. sausio 13-ąją, kai sovietų ginkluotoms pajėgoms šturmuojant Vilniaus televizijos bokštą, Lietuvos televizijos ir radijo būstinę žuvo keturiolika ir buvo sužeista daugiau kaip pusė tūkstančio beginklių civilių gyventojų.


„Šiemet Laisvės gynėjų dieną minime kitaip, turėdami kitokią patirtį. Visada žinojome, kad laisvė kainuoja. Dabar žinome, kiek ji gali kainuoti. Kiek suniokojimų, sugriovimų, ašarų, kraujo ir gyvybių. Ir kiek reikia ryžto, drąsos, pasiaukojimo, tikėjimo pasirengus sumokėti tą laisvės kainą! Karas prieš Ukrainą suskaičiuoja, pasveria, padalija“, – sako V. Čmilytė-Nielsen.


Pasak Seimo pirmininkės, Lietuvos išgyventa Sausio 13-osios patirtis Ukrainos kovą padaro mums itin artimą ir suprantamą.


„Matome, kokia Ukraina yra vieninga savo didvyriškumu, nenugalimumu, tarpusavio pagarba ir pagalba. Vieninga savo tikėjimu viena pergale.

REKLAMA


Tokie pat vieningi mes buvome 1991 sausį. Ir dėl to Lietuva tapo nenugalima. Tuomet mes laisvajam pasauliui ir jo siekiantiems tapome pavyzdžiu, ką reiškia laisvės troškimas. Ką reiškia, kai noras apginti savo šalį nugali baimę ir verčia žengti žingsnį už save, savo vaikus ir valstybę.


Todėl išlikime tokie pat vieningi, susitelkę, tikintys pergale. Saugokime ir puoselėkime savo Tėvynę. Stiprybės ir ištvermės Ukrainos žmonėms! Mes neabejotinai nugalėsime“, – linki V. Čmilytė-Nielsen.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)