R. Šimašius pristatė artėjantį sostinės jubiliejų: šventinius renginius pradėsime sausio 24–26 dienomis

R. Šimašius pristatė artėjantį sostinės jubiliejų: šventinius renginius pradėsime sausio 24–26 dienomis


Penktadienį Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius pristatė artėjantį sostinės gimtadienį. Pasak jo, šventiniai renginiai prasidės sausio 24-26 dienomis, o gimtadienio pabaiga numatoma lygiai po pusmečio – liepos 25–ąją.


„Ne kartą esu tai sakęs ir pasikartosiu – Vilnius vėl laimingas miestas ir dėl to, kad turi privilegiją švęsti savo gimtadienį ne tada, kai kažkas kažkur jį paminėjo, bet tada, kai mes patys save paminėjome tame kontekste, kokiame ir norime save matyti ir užprogramavome save ateičiai ir ateities gyvenimui. Nes tai nėra iš kažkokių užkariavimų kronikų, sėkmingų ar nesėkmingų mūšių. Mes esame, kviečiame, žengiame į ateitį“, – apie sostinės gimtadienį žurnalistams penktadienį kalbėjo sostinės meras.


Meras neabejoja, kad artėjantys savivaldos rinkimai neturėtų sutrikdyti 700 metų sostinės jubiliejaus minėjimo.


„Nors šie metai yra rinkiminiai, lyg ir kyla klausimai, kaip čia dabar vyks, lyg ir kažkas keičiasi, kas ta šventė ir ar tai yra didelis balius prieš išeinant merui ar tai kažkas kito. Tai, man atrodo, gimtadienio šventimas labai sklandžiai pereina per visus metus. Pradedame akcentu didžiuoju sausio 24, 25 ir 26 dienomis“, – apie sostinės gimtadienį žurnalistams penktadienį kalbėjo sostinės meras.

REKLAMA


Jubiliejaus programa kuriama partnerystės principu


Jubiliejaus šventę kuruojančios Vilniaus turizmo ir verslo plėtros agentūros ,,Go Vilnius“ vadovė Inga Romanovskienė akcentavo, kad sostinės gimtadieniui intensyviai ruošiamasi nuo 2021 metų, o visos jubiliejinės programos veiklos kurtos partnerystės principu. 700-ajam Vilniaus gimtadieniui suteiktas UNESCO minėtinos sukakties statusas. 


„Vilniaus gimtadieniui skirta programa buvo kuriama su partneriais iš įvairių sričių – taip siekėme geriau atspindėti miesto vertybes: laisvę, toleranciją bei įvairių skirtingų kultūrų darną. Prie jubiliejaus programas prisijungė per 100 partnerių: viešojo sektoriaus ir nevyriausybinės organizacijos, žinomų festivalių rengėjai, privatūs verslai bei miesto gyventojų bendruomenės. Prie programos jungiasi ir atstovybės užsienyje bei ambasados.


Todėl jubiliejui skirta programa padeda telkti bendruomenę, kurti tęstines iniciatyvas ir skatinti aktyvų keitimąsi žiniomis, o tuo pačiu pristatyti sostinę kaip veržlų, atvirą, nebijantį eksperimentuoti ir laužyti nusistovėjusių tradicijų miestą“, – sako I. Romanovskienė.

REKLAMA


Jubiliejui skirtą programą ir jos komunikaciją jungia žinutė: „Vilnius: 700 metų jaunas“.


Be to, sostinės gimtadienio metu Vilniuje viešės Europos merai, lyderiai bei ekspertai. Europos ir kitų pasaulio miestų merai Vilniuje susitiks 2023 m. sausio 24 dieną. Vilniaus 700-ojo gimtadienio išvakarėse Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje vyksiantis susitikimas suteiks miestams platformą keistis gerąja patirtimi, dalytis idėjomis apie miestų plėtrą, klimato kaitą, švietimą ir įvairovę, megzti naudingas partnerystes, įsikvėpti drąsių idėjų.


Svarbiausiomis jubiliejaus iškilmių datomis pasirinktos dvi dienos: sausio 25-oji, kai prieš 700 metų Vilnius pirmą kartą buvo paminėtas istoriniuose rašytiniuose šaltiniuose ir liepos 25-oji, minint Vilniaus globėjo Šv. Kristoforo dieną.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)