I. Šimonytė viliasi, kad mokesčių reforma Seimą pasieks pavasarį: diskusijų bus daug

I. Šimonytė viliasi, kad mokesčių reforma Seimą pasieks pavasarį: diskusijų bus daug


Praėjusį pavasarį pradėtos diskusijos dėl mokesčių reformos į Seimą turėtų sugrįžti ateinančią sesiją, svarsto premjerė Ingrida Šimonytė.


„Finansų ministerija turi paruošusi labai neblogą pertvarkos modelį. Praėjusį pavasarį, kai situacija buvo visiškai neapibrėžta, kalbėjome, kad tą reformą reikėtų atidėti. Dabar jau matau, kad prie šios diskusijos jau tikrai galima grįžti“, – „Verslo žinioms“ sakė ministrė pirmininkė.


I. Šimonytė neatmeta, kad sprendimai pavasario sesijos metu nebus priimti, tačiau, viliasi ji, reforma bent jau bus pradėta svarstyti.


„Bus svarstoma turbūt ilgai, turbūt bus daug diskusijų. Ir jos lengvos nebus, gal net ir sprendimai nebus priimti, bet jie, bent jau tikiuosi, bus pradėti Seime svarstyti“, – kalbėjo ji.


Be to, I. Šimonytė atkreipia dėmesį, kad pokyčiai šiemet ar kitąmet dar neįsigaliotų.


Praėjusių metų vasarį Finansų ministerijai subūrus Mokestinių lengvatų peržiūros darbo grupę, ministerija sulaukė apie 200 pasiūlymų, kaip koreguoti šalies mokesčių sistemą.Grupę sudarė 48 nariai iš kitų ministerijų, valstybinių institucijų, verslo asociacijų, profesinių sąjungų, Seimo.

REKLAMA


Nors Finansų ministerija šių metų pradžioje skelbė, kad jau analizuoja bei sistemina mokestinių lengvatų peržiūros darbo grupėje pateiktus siūlymus, vėliau imta akcentuoti, kad atsižvelgiant į Rusijos karą Ukrainoje, išaugusį neapibrėžtumą regione – šis laikas nėra tinkamas kalbėti apie mokesčių modelio pokyčius.


Pastabų, kad Lietuvos mokesčių sistema turi „spragų“ ir ją „geriau greičiau, nei vėliau“ reikėtų koreguoti yra išsakęs Lietuvos banko valdybos pirmininkas Gediminas Šimkus. Pasak jo, Lietuvoje išlieka aukštas PVM atotrūkis, nėra tinkamo nekilnojamojo turto mokesčio, taip pat surenkama mažai aplinkosaugos mokesčių.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)