G. Landsbergis: Rusija vieną dieną pasikeis, bet to laukti negalime

G. Landsbergis: Rusija vieną dieną pasikeis, bet to laukti negalime


Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis įsitikinęs, kad vieną dieną Rusija režimas pasikeis. Visgi, pasak jo, demokratinis pasaulis negali laukti, kol tai įvyks, ir tik tada įvykdyti teisingumą. Pasak jo, Rusijos nusikaltimų tyrimas turi būti pradėtas dabar.


„Rusija vieną dieną pasikeis. Bet tam turi būti precedentas, mes negalime laukti, kol Rusija pasikeis, tai vyksta dešimtmečiais, ir tik tada įvykdyti teisingumą. Mes turime tyrimą pradėti dabar ir vieną dieną Rusijos žmonės ir kad ir kokia Rusijos valdžia tuo metu bus turės tai priimti“, – pirmadienį prieš Europos Sąjungos (ES) Užsienio reikalų tarybą teigė G. Landsbergis.


Ministras akcentuoja, kad panašių valstybių pasikeitimo pavyzdžių galima atrasti ir pažvelgus į praeitį.


„Niekas už Rusijos sienų nereikalauja keisti Kremliaus režimo. Bet sakyti, kad Lietuva nesitiki Rusijos režimo pasikeitimo būtų naivu“, – sakė jis.


Pirmadienį, spalio 17 dieną, Liuksemburge vyksta Europos Sąjungos (ES) Užsienio reikalų taryba.


Sekmadienį Baltijos valstybių užsienio reikalų ministrai išplatino bendrą pareiškimą, raginantį ES drauge su tarptautiniais partneriais padėti Ukrainai įsteigti Specialų tribunolą. Šis tribunolas tirtų agresijos nusikaltimą, užpildytų šiuo metu egzistuojantį teisinį vakuumą ir užtikrintų Rusijos atskaitomybę prieš Ukrainą.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)