A. Armonaitė: esu ne kartą sakiusi, kad palaikyčiau PVM lengvatų viešbučiams ir restoranams pratęsimą

A. Armonaitė: esu ne kartą sakiusi, kad palaikyčiau PVM lengvatų viešbučiams ir restoranams pratęsimą


Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė akcentuoja dar vasaros pradžioje signalizavusi, kad reikės pratęsti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatas viešbučiams ir restoranams. Anot jos, sprendimai dėl PVM lengvatų bus priimami kartu su biudžetu.


„Šiuo metu Seime yra du man žinomi įstatymo projektai, kurie registruoti. Aš asmeniškai palaikyčiau. Tai esu sakiusi ne kartą“, – antradienį Seime atsakinėdama į žurnalistų klausimus teigė A. Armonaitė.


Ministrė akcentuoja, kad šių sektorių atstovams pratęsti mokestines lengvatas reikėtų dėl reikšmingai išaugusių energetikos sąnaudų.


„Yra restoranų, kurie anksčiau už elektrą vasarą mokėdavo kelis šimtus eurų, dabar moka tūkstančiais. Tai bent toks nedidelis pratęsimas, manau, būtų prasmingas“, – tikino A. Armonaitė.


Antradienį Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija (LVRA) Vilniuje rengia protesto akciją dėl Finansų ministerijos pateiktos pozicijos, kad lengvata maitinimo paslaugų įmonėms dar nebus pratęsta, o taip pat dvejojama dėl lengvatos viešbučiams pratęsimo.

REKLAMA


Finansų ministrė Gintarė Skaistė praėjusią savaitę teigė, kad ministerija neplanuoja pratęsti PVM lengvatos maitinimo paslaugas teikiančioms įmonėms, kadangi ji buvo įvesta kaip laikina pagalbos priemonė per koronaviruso pandemiją.


Už lengvatos pratęsimą pasisako ekonomikos ir inovacijų ministrė A. Armonaitė, taip pat Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas.


Neterminuotą lengvatinį 9 proc. PVM tarifą apgyvendinimo paslaugoms siūlančias pataisas dar liepos pabaigoje įregistravo būtent M. Majauskas ir Ekonomikos komiteto pirmininkas Kazys Starkevičius.


Birželio pradžioje Ekonomikos ir inovacijų ministerijos vadovybei susitikus su maitinimo įstaigų, sporto klubų, kino teatrų ir renginių atstovais, viceministras Vincas Jurgutis sakė, kad bus siūloma ir kitiems metams pratęsti 9 proc. lengvatinio PVM tarifo taikymą šiems sektoriams.


Tai numatančias pataisas Seime yra įregistravęs Laisvės frakcijos parlamentaras Vytautas Mitalas.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)