S. Skvernelis linkęs teigiamai vertinti Užimtumo įstatymo pataisas: geriau kažką daryti, negu nieko nedaryti

S. Skvernelis linkęs teigiamai vertinti Užimtumo įstatymo pataisas: geriau kažką daryti, negu nieko nedaryti


Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis tikina, kad Seime svarstomos Užimtumo įstatymo pataisos, kuriose siūloma Užimtumo tarnybos klientus skirstyti į pasirengusius ir besirengiančius darbui, yra vienas iš būdų, kaip grąžinti bedarbius žmones į darbo rinką.


„Manau, kad geriau kažką daryti, negu nieko nedaryti, nes problema yra sena ir bandymus, kaip sėkmingiau būtų galima tuos žmones integruoti į darbo rinką, turbūt visos Vyriausybės daro“, – ketvirtadienį Seime teigė S. Skvernelis.


„Reikia jiems padėti susirasti darbą ir žiūrėti, kaip paveikti tuos, kurie piktybiškai imituoja, kad ieško darbo, bet niekad nenori vėl grįžti į darbo rinką“, – pridūrė jis.


Užimtumo įstatymo pataisomis siekiama kuo greičiau padėti ieškantiems darbo ir jį siūlantiems surasti vieniems kitus. Tarpininkavimo paslaugos bus teikiamos tik ieškantiems darbo, o ne formaliai registruotiems Užimtumo tarnyboje.


Taip pat bus didinama ir plečiama parama judumui – kelionės išlaidos bus kompensuojamos ne tik vykstant į darbą, bet ir vykstantiems į darbo pokalbį su darbdaviu ar konsultaciją į Užimtumo tarnybą. Taip pat didinama maksimali kompensacija iki 30 proc. MMA (t. y. 219 eurų) per mėnesį, o terminas ilginamas nuo 3 iki 4 mėnesių.

REKLAMA


Darbo pasiūlymai bus teikiami, atsižvelgiant į ankstesnį bedarbio darbo užmokestį, dabar nėra atsižvelgiama. Pirmus 3 mėnesius turės būti siūlomas ne mažesnis kaip 80 proc. buvusio atlyginimo, o 4–9 mėnesiais – 60 proc.


Visais atvejais siūlomas darbo užmokestis negalės būti mažesnis už gaunamą nedarbo socialinio draudimo išmoką. Nuo 10-to mėnesio tinkamas darbas būtų toks, kuris nebūtinai atitinka asmens kvalifikaciją, kompetenciją, turimą darbo patirtį, bet atitinka sveikatos būklę ir nustatytas kelionės iki darbo vietos ir atgal trukmę bei išlaidas.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)