A. Armonaitė: lietuviško verslo plėtra JAV įrodo, kad gebame sėkmingai konkuruoti globalioje rinkoje

A. Armonaitė: lietuviško verslo plėtra JAV įrodo, kad gebame sėkmingai konkuruoti globalioje rinkoje


JAV su verslo misija viešinti ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė, apsilankiusi lietuviško kapitalo bendrovės „Northway Biotech“ vaistinių preparatų tyrimų ir gamybos padalinyje Bostone, teigia, kad tokia strateginė plėtra leidžia mūsų šalies bendrovėms tapti aukštos pridėtinės vertės paslaugų ir produktų globalios rinkos dalyvėmis.


Profesoriaus Vlado Algirdo Bumelio valdoma kompanija „Northway Biotech“, atliekanti užsakomuosius vaistinių preparatų tyrimus ir užsiimanti šių preparatų gamyba, 2021 m. sausį atidarė 2800 kv. m. biofarmacinių vaistų kūrimo ir gamybos padalinį Bostono technologijų parke. Investicijos į šį bendrovės padalinį JAV siekia 40 mln. JAV dolerių.


Pasak ministrės, Lietuva turi stiprų gyvybės mokslų tyrimų ir gamybos potencialą, o beveik du dešimtmečius sėkmingai veiklą plėtojanti „Northway“ įmonių grupė yra puikus to pavyzdys.


„Biotechnologijos yra ypač imlios investicijoms, o jų atsiperkamumo laikotarpis santykinai ilgas, todėl, norint pasiekti gerą rezultatą po dešimtmečio, jau šiandien reikia aktyviai investuoti į šio sektoriaus ir jo inovacijų plėtrą.

REKLAMA


Mūsų ministerijos komanda darys viską, kad kartu su verslu įgyvendintų ambicingu siekius, o proveržio tikimės ir iš veiklą neseniai pradėjusios Inovacijų agentūros“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė A. Armonaitė.


Ministrės teigimu, mūsų šalyje gyvybės mokslų sektorius sukuria apie 2,5 proc. bendrojo vidaus produkto. Siekiame, kad iki 2030 m. gyvybės mokslai sukurtų 5 proc. BVP ir pagal šį rodiklį Lietuva taptų viena pasaulio lyderių.


Naujajame padalinyje „Northway Biotech“ savo klientams teikia visapusiškas biofarmacinių produktų vystymo ir gamybos paslaugas – nuo ląstelių linijos konstravimo ir procesų vystymo iki GGP (gerosios gamybos praktikos) vaistinės substancijos ir vaistinių produktų gamybos bei tiekimo klinikiniams tyrimams. 


Tai suteikia įmonės klientams galimybę sparčiau vystyti ir gaminti inovatyvius, gyvybę gelbstinčius biofarmacinius preparatus klinikiniams ir komerciniams poreikiams.


„Northway Biotech“ klientai yra biotechnologijų įmonės, tarptautinės farmacinės kompanijos ir garsios mokslo institucijos iš Europos, Šiaurės Amerikos ir Azijos šalių.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)