G. Nausėda: Vakarai neturėtų būti bauginami Rusijos grasinimų apie Trečiąjį pasaulinį karą

G. Nausėda: Vakarai neturėtų būti bauginami Rusijos grasinimų apie Trečiąjį pasaulinį karą


Prezidentas Gitanas Nausėda pabrėžia, kad Vakarai neturėtų būti bauginami Rusijos retorikos apie Trečiąjį pasaulinį karą. Šalies vadovas teigia, kad spaudimas Rusijai ir toliau turi būti didinamas visais frontais.


„Aš manau, mes tikrai neturime leistis bauginami šių retorikų, kurios tapo jau įprastinėmis. Ir, tiesą sakant, nebeieškoma priežasčių, pasinaudojama kiekviena tinkama ar netinka proga, kad būtų pamėginta sustabdyti Vakarų valstybes nuo pagalbos Ukrainai. Ir, aš manau, kad mes tikrai neturime pasiduoti šiai provokacijai ir nesileisti į tą žaidimą, kurį mums nori primesti Rusija“, – žurnalistams Klaipėdoje antradienį sakė G. Nausėda.


Prezidentas akcentuoja, kad spaudimas Rusijai ir toliau turi būti didinamas visais frontais.


„Pirmiausiai, taip, ekonominės sankcijos, jos privalo būti nuoseklios, visa apimančios, nes tik tokiu būdu jos gali turėti tam tikrą įtaką. Negalėčiau pasakyti, kad mes buvome, arba tiksliau, Vakarų pasaulis iš karto panaudojo visą potencialą, kurį gali suteikti sankcijos. Mes ėjome laipsnišku tuo vadinamuoju gradualistiniu keliu ir, deja, aš manau, kad tai buvo tik laiko praradimas, nes Rusijos elgesys nuo to nepasikeitė arba pasikeitė labai menkai“, – teigė G. Nausėda.

REKLAMA


„Todėl Lietuva visada nuosekliai pasisakė už kuo griežtesnes sankcijas ir tikiuosi, kad šeštasis paketas, kuris yra rengiamas, atspindės dar vieną žingsnį, bet rimtą ir didelį žingsnį sankcijų griežtinimo kelyje“, – pridūrė jis.


G. Nausėda taip pat mano, kad Vakari neturi leistis bauginami Rusijos retorikos apie Trečiąjį pasaulinį karą.


„Dėl branduolinio karo, man atrodo, mes turime likti nuoseklūs ir po tokių pranešimų dar labiau sustiprinti savo paramą Ukrainai, labai aiškiai atsakydami, ką mes galvojame apie tokius Rusijos gąsdinimus“, – pažymėjo prezidentas.


Rusija prieš antradienį vyksiantį Jungtinių Valstijų ir sąjungininkių susitikimą dėl papildomų ginklų siuntimo į karo draskomą Ukrainą perspėjo apie „realią“ Trečiojo pasaulinio karo grėsmę.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)