I. Šimonytė: svarstysime panaikinti likusius apribojimus, jeigu toliau išsilaikys panašios COVID-19 tendencijos

I. Šimonytė: svarstysime panaikinti likusius apribojimus, jeigu toliau išsilaikys panašios COVID-19 tendencijos


Vyriausybė imtųsi svarstyti apie visų likusių COVID-19 ribojimų atsisakymą, jeigu panašios viruso plitimo ir ligoninių užimtumo tendencijos ir toliau išliktų panašios, sako premjerė Ingrida Šimonytė. Tačiau ji atkreipia dėmesį, kad šalyje atvejų skaičius pastarosiomis savaitėmis nėra sparčiai mažėjantis.


„Mes kol kas net negalime pasakyti, kad dabar atvejų kritimo tendencija yra labai ryški. Ji buvo labai ryški kelias vasario antros pusės savaites ir pačioje kovo pradžioje. Dabar tas kritimas yra stabtelėjęs ir mes geriausiai, kaip galime situaciją įvertinti, kad ji yra stabili ir neblogėjanti“, – antradienį Seime atsakydama į žurnalistų klausimus sakė I. Šimonytė.


Vis tik, pasak ministrės pirmininkės, ligoninių reanimacijų užimtumo mažėjimo rodikliai nuteikia pozityviai.


„Geriau nuteikia reanimacijų duomenys, kur dabar matome skaičius, kurių nematėme jau turbūt pusmetį, gal net ir ilgiau. Reanimacijose pacientų yra ženkliai sumažėję ir tai yra džiugi žinia“, – pridūrė ji.


Pasak premjerės, jeigu situacija reikšmingai nepablogės, bus galima svarstyti apie likusių pandeminių ribojimų atšaukimą.

REKLAMA


„Akivaizdu, kad 5 tūkst. atvejų dabar yra ne tas pats, kas 5 tūkst. atvejų 2020 metų pabaigoje. Ir jeigu tos tendencijos toliau tvirtinsis, tai tada Vyriausybė svarstys tuos paskutinius apribojimus, susijusius su kovidu, kurie vis dar tebėra taikomi“, – tikino I. Šimonytė.


Pirmadienį Lietuvoje patvirtinti 5317 koronaviruso atvejų, mirė 9 žmonės, antradienį pranešė Statistikos departamentas.


Iš viso užimtos 1315 COVID-19 gydymui skirtų lovų. Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose gydomi 63 žmonės (Vyriausybės numatyta kritinė riba – 240).







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 20 (2024)

    Savaitė - Nr.: 20 (2024)