Dėl Rusijos karo J. Sabatauskas ragina atidėti sveikatos įstaigų pertvarką: reikia palaukti geresnių laikų

Dėl Rusijos karo J. Sabatauskas ragina atidėti sveikatos įstaigų pertvarką: reikia palaukti geresnių laikų


Seimo pirmininkės pavaduotojas, socialdemokratas Julius Sabatauskas ragina dėl Rusijos karo Ukrainoje atidėti sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio inicijuojamą sveikatos įstaigų reformą. Jo teigimu, įgyvendinus pertvarką, karo atveju žmonėms nebūtų užtikrinamos reikiamos paslaugos.


„Nerimą kelianti situacija yra dėl tolesnės sveikatos apsaugos reformos ir švietimo reformos spartinimo. Vyriausybė dabar planuoja taikos atveju, tačiau žiūrint į tai karo Ukrainoje šviesoje, jei nutiktų toks atvejis kaip Ukrainoje ir rajoninėse ligoninėse neliks specialistų, chirurgijos skyrių ir kitų, tai kas tada gydys tuos žmones, kuriems reikės pagalbos.


Net ir taikos metu šiandien, manau, kad klausimą reikia atidėti ir uždaryti. Bent jau palaukti geresnių laikų“, – trečiadienį po vykusio prezidento ir Seimo valdybos narių susitikimo žurnalistams teigė J. Sabatauskas.


Vasario 24-osios rytą Rusija pradėjo agresyvų ir tarptautinės bendruomenės pasmerktą karinį įsiveržimą į Ukrainą. Vakarų bendruomenė, į tai reaguodama, Rusijai paskelbė labai griežtas sankcijas ir ekonominę bei karinę paramą Ukrainai. Vakarų bendruomenė kaltina Kremlių Ukrainoje tikslingai griaunant miestus ir žudant nekaltus civilius.


Seimas pavasario sesijoje planuoja svarstyti sveikatos priežiūros įstaigų tinklo reformą, kuria numatoma uždaryti dalį ligoninių ar jų skyrių šalies rajonuose.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)