Lietuviai originaliai pagerino E.Kipchogės maratono rekordą

Lietuviai originaliai pagerino E.Kipchogės maratono rekordą


Kenijos stajeris Eliudas Kipchoge šeštadienį tapo pirmuoju žmogumi, kuris maratoną įveikė greičiau nei per 2 val. Trečiadienį Vilniuje šis rekordas pagerintas devyniomis minutėmis. Tiesa, tam buvo pasitelkti net 36 bėgikai.


E. Kipchoge su visa palaikymo komanda ir su jį lydėjusiais profesionalais Vienoje (Austrija) 42 km 195 m nubėgo per 1 val. 59 min. 40,2 sek.


Tuo tarpu smagią atrakciją sugalvoję lietuviai estafetės principu Vilniaus Vingio parko lengvosios atletikos stadione šią distanciją įveikė per 1 val. 50 min. 49 sek.


Tarp 36 bėgikų, kurie bėgo po 1 ratą (400 m), buvo ir tituluoti Lietuvos lengvaatlečiai - Valdas Dopolskas, Milda Bytautienė, Mindaugas Viršilas, Simas Bertašius, Vaida Žūsinaitė-Nekriošienė ir jos vyras baidarininkas Ričardas Nekriošius. Kai kurie bėgikai su pertraukomis bėgo po kelis ratus.


Vienas renginio organizatorių Mantas Marcinkevičius teigė, kad Lietuvoje apie tokio formato renginį nebuvo žinojęs, todėl tai gali būti laikomas naujas Lietuvos rekordas. Jis pridūrė, kad jau įpusėjus estafetei, buvo praktiškai aišku, kad E. Kipchoges rezultatas bus pagerintas. Organizatoriai neatmetė galimybės, kad ateityje taisyklės gali būti kiek pakoreguotos.

REKLAMA


Vienas geriausių Lietuvos vidutinių nuotolių bėgikų S. Bertašius į startą Vingio parko lengvosios atletikos stadione stojo penkis kartus. Jis prisipažino, kad jį domina vis ilgesni nuotoliai ir ateityje norėtų įveikti ir visą maratoną.


„Nežinau, ar šioje sezono stadijoje galėčiau ilgiausiai iš lietuvių bėgti tokiu tempu, bet jeigu būčiau savo formos pike, tai turbūt taip būtų. Galbūt ateityje mane išvysite ir maratono distancijoje, tada ir pasimatys galimybės. Nenoriu per daug prisikalbėti, bet norėčiau tokiu tempu 10 km distanciją įveikti“, - sakė S. Bertašius.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)