Didieji miestai neskuba sekti Panevėžio pavyzdžiu ir paskelbti šildymo sezono pradžią

Didieji miestai neskuba sekti Panevėžio pavyzdžiu ir paskelbti šildymo sezono pradžią


Panevėžiui paskelbus apie šildymo sezono pradžią, Vilniaus savivaldybė visame mieste įjungti šildymo kol kas neplanuoja.


„Šiandien pranešime visom gydymo ir švietimo įstaigom, kad pagal poreikį jos gali pačios savarankiškai pradėti šildymo sezoną pasijungdamos šilumą, o bendro sprendimo visam mieste pradėti šildymo sezoną kol kas nėra. Prognozės tokios, kad kitą savaitę planuojamas atšilimas. Nenorime perskubėti“, – Eltai sakė Vilniaus miesto vicemeras Valdas Benkunskas.


Klaipėda taip pat kol kas negalvoja apie šildymo sezono pradžią, patvirtino Klaipėdos miesto savivaldybės viešųjų ryšių specialistas Vitalijus Čiapas.


„Mes neskubame. Stebime oro prognozes ir kol kas neplanuojame. Pernai ugdymo įstaigose šildymo sezoną pradėjome spalio 4 d., o daugiabučiams – spalio 18 d.“, – sakė V.Čiapas.


Kauno miesto savivaldybė irgi pradėti šildymo sezono dabar neplanuoja, stebi orų prognozes.


„Šildymo sezonas pradedamas, kai tris paras iš eilės vidutinė lauko oro temperatūra yra žemesnė nei 10 laipsnių. Svarbu žinoti, kad, nepriklausomai nuo to, ar yra oficialiai paskelbta šildymo sezono pradžia, ar ne, daugiabučių namų gyventojai bei organizacijos turi teisę patys nuspręsti, kada jiems savo pastate įjungti šildymą.


Tai turi būti nuspręsta gyvenamojo namo bendrasavininkių susirinkime daugumos balsais (50 proc. + 1 gyventojas). Vartotojus teisėtai atstovaujantis asmuo (administratorius, bendrijos pirmininkas ar jungtinės veiklos įgaliotinis) apie gyventojų sprendimą pradėti šildytis privalo informuoti šilumos tiekėją“, – teigė Kauno miesto savivaldybės Ryšių su visuomene skyriaus vyriausiasis specialistas Arnoldas Bukelis.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)



Daugiau >>