„Kino karavanas 2019“: minios žiūrovų, dešimtys filmų ir šiek tiek lietaus

„Kino karavanas 2019“: minios žiūrovų, dešimtys filmų ir šiek tiek lietaus


Šeštus metus po Lietuvą keliavęs „Kino karavanas“ baigė tris mėnesius trukusius vasaros kino nuotykius. Paskutinis seansas įvyko šių metų Lietuvos kultūros sostinėje, Rokiškyje, kur susirinkusieji stebėjo Eglės Vertelytės komediją „Stebuklas“. Iš viso šį sezoną buvo surengti 35 nemokami kino seansai, kurių metu žiūrovai mėgavosi festivalio „Kino pavasaris“ ir lietuvių kino klasikos filmais net 17-oje miestų ir miestelių.


Per vasarą „Kino karavanas“ spėjo pasisvečiuoti Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Marijampolėje, Mažeikiuose, Utenoje, Kėdainiuose, Tauragėje, Ukmergėje, Visagine, Gargžduose, Rokiškyje, Anykščiuose, Joniškyje, Birštone ir Kintuose.


Organizatoriai džiaugiasi, kad nei prastos oro sąlygos, nei žvarbus vėjas neatbaidė išsiilgusių kino mėgėjų. „Turinys yra viskas – nesvarbu, per kokį ekraną – namuose, ar lauke ant žolės. Kasmet nuoširdžiai šypsomės, matydami pilnas pievas, amfiteatrus, estradas žiūrovų. Mūsų tikslas yra parodyti kitokį, socialinių ir politinių temų nebijantį, emocionalų kiną. „Kino karavanas“ pritraukė apie 10 tūkst. žiūrovų ir tai mums didžiausias įvertinimas, jog šis projektas yra reikalingas. Žmonėms kokybiško kino reikia ne tik salėje, namuose, bet ir lauke “, – rezultatais dalinosi pagrindinio projekto partnerio „Telia“ rinkodaros vadovė Vaida Jurkonienė.

REKLAMA


Ilgamečio „Kino karavano“ koordinatoriaus Rimanto Oičenkos nuomone, daugiausiai žiūrovų aplodismentų šiemet sulaukė Marijos Kavtaradzės debiutas apie psichikos sveikatos problemas „Išgyventi vasarą“, festivalį „Kino pavasaris“ visoje Lietuvoje atidaręs Kirilo Serebrenikovo muzikinis filmas „Vasara“ bei jaudinanti drama apie tėvo ir sūnaus santykius „Gražus sūnus“.


„Vienas ryškiausių šios vasaros prisiminimų man yra filmo „Išgyventi vasarą“ seanso Marijampolėje metu prasidėjusi baisi audra, kuri kinematografiškai sutapo su tuo metu filme vaizduojamu lietumi. Dviese su kolega 40 minučių iš visų jėgų laikėme ekraną, kad jo nenupūstų vėjas, kol Poezijos parke 50 likusių žmonių kiaurai šlapdami baigė žiūrėti dramą iki galo.“


Žiūrovai taip pat turėjo galimybę išvysti „Kino pavasaryje“ žiūroviškiausiu šių metų filmu pripažintą „Kafarnaumą“, prancūzų komediją „Pasaulis priklauso tau“, garsios lenkų režisierės Malgorzatos Szumowskos tragikomediją „Veidas“ bei kino klasika tapusias juostas „Niekas nenorėjo mirti“ (rež. Vytautas Žalakevičius), „Gražuolė“ (rež. Arūnas Žebriūnas), „Jausmai“ (rež. Almantas Grikevičius ir Algirdas Dausa) ir „Sadūto tūto“ (rež. Almantas Grikevičius).

REKLAMA


Rimantas Oičenka tikisi, kad kinas keliaus po regionus ir kitais metais: „Mano nuomone, šis projektas yra ypatingai vertingas tų miestų gyventojams, kuriuose nėra kino teatrų. Linkėčiau jam aplankyti dar daugiau mažųjų miestelių, nes ten žmonės labai laukia tokių renginių“.


„Kino karavanas“ sugrįš kitą vasarą su nauja filmų programa, kviečiame sekti informaciją socialiniuose tinkluose ir festivalio „Kino pavasaris“ svetainėje.


Partnerių informacija.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)