Druskininkietis motociklu pasišovė apkeliauti Žemę

Druskininkietis motociklu pasišovė apkeliauti Žemę


Druskininkietis Karolis Mieliauskas rudens pradžioje rengiasi apkeliauti pasaulį dvigubai greičiau nei tai prieš pusantro šimto metų padarė rašytojo Žiulio Verno knygos veikėjas Filijus Fogas. Jo kelionė motociklu turėtų trukti 40 dienų.


Rugpjūčio 17 dieną startavęs Druskininkuose jis pajudės į rytus ir rugsėjo 27 dieną grįš ten pat atkeliavęs iš Vakarų. Tai ne pirmoji ekstremali K.Mieliausko kelionė. Šių metų vasario mėnesį motociklu jis pasiekė šalčiausią apgyvendintą vietą žemėje, Sibiro gilumoje tūnantį Oimjakono kaimą.


Šį rudenį jo laukia 20 tūkst. kilometrų kelionė per visą Eurazijos žemyną, per Šiaurės Ameriką ir vėl per visą Europą atgal į Druskininkus.


„Mintis apkeliauti aplink pasaulį, manau, daugeliui žmonių prasisuka galvoje. Ir aš nesiruošiu jos nuasmeninti. Vieni pasitaikius galimybei žvejoja lėktuvo bilietus į skirtingus žemynus, kiti tą bando daryti automobiliu. Aš esu pratęs prie ekstremalesnių kelionių ir mano įrankis – motociklas“, – sako K.Mieliauskas.

REKLAMA


Keliautojas iš Druskininkų važiuos Vladivostoko link. Iš ten kartu su motociklu skris į Jungtines Amerikos Valstijas. Legendiniu keliu Route 66 iš Los Andželo jis ketina pasiekti Čikagą. Iš ten lėktuvu į Londoną, o paskui per visą Europą vėl iki Druskininkų.


Pakeliui K.Mieliauskas susitikinės su užsienio lietuviais, kvies juos atvykti į 2021 metais Druskininkuose vyksiančias Pasaulio lietuvių sporto žaidynes, ieškos žmonių, galinčių tapti Lietuvos ir Druskininkų ambasadoriais įvairiose užsienio šalyse.


„Kelionės metu noriu pasauliui pristatyti Lietuvą ir Druskininkus. Dėl to vienas iš mano kelionės šūkių: „Lietuva prasideda nuo Druskininkų“.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)