Antrą kartą „Tre Penne“ penkiais įvarčiais sutriuškinusi „Sūduva“ pateko į trečią Europos lygos atrankos etapą

FK Sūduva nuotr.


Marijampolės „Sūduva“ lengvai pateko į trečią UEFA Europos lygos atrankos etapą. Lietuvos čempionai antrą kartą įveikė San Marino „Tre Penne“ tuo pačiu rezultatu 5 – 0 ir seriją laimėjo net 10 – 0.


Nuo pat pirmojo švilpuko „Sūduva“ kaip ir pirmosiose rungtynėse ėmėsi lyderių vaidmens ir kontroliavo kamuolį, o sužaidus 9-ias minutes sukūrė ir rimtesnę progą pasižymėti. Tuomet Mihretas Topčagičius bandė „kabintis“ už Andro Švrljugos perdavimo iš aikštės krašto, tačiau akimirką pavėlavo ir „Tre Penne“ vartininkas buvo pirmesnis prie kamuolio.


14-ą minutę „Sūduva“ išsiveržė į priekį. Tuomet po A.Švrljugos pakelto kampinio Josipas Tadičius atliko preciziškai tikslų smūgį galva, po kurio kamuolys nusileido vartų tinkle – 1 – 0.


17-ą minutę A.Švrljuga pakėlė dar vieną tikslų kampinį, po kurio visiškai laisvas baudos aikštelėje likęs Samiras Kerla galingu smūgiu galva pasiuntė kamuolį į vartus – 2 – 0.


23-ią minutę Ovidijus Verbickas pasinaudojo varžovų iš San Marino klaida prie varžovų vartų ir atliko stiprų smūgį iš vidutinio nuotolio, tačiau vartininkas nuo šios atakos sugebėjo atsilaikyti.

REKLAMA


27-ą minutę Paulius Golubickas nepasinaudojo puikia proga pelnyti dar vieną įvartį, kai greitos atakos metu jis sulaukė gero M.Topčagičiaus perdavimo, tačiau lietuvio smūgį blokavo „Tre Penne“ gynėjas. Po minutės pavojingai galva smūgiavo ir J.Tadičius, tačiau kamuolys skriejo šalia virpsto.


Sužaidus daugiau nei pusvalandį pirmąjį smūgį atliko ir svečiai iš San Marino, kai 33-ią minutę po greitai įžaisto kampinio kamuolys atsidūrė aikštės viduryje, o Luca Čekaroli atliko smūgį iš vidutinio nuotolio, tiesa – virš vartų. Kitoje aikštės pusėje S.Kerla kampinio metu atliko smūgį galva į vartų plotą, bet vartininkas sužaidė užtikrintai ir sugavo kamuolį.


39-ą minutę S.Kerla netikėtai įsiveržė į baudos aikštelę ir jos krašte likęs laisvas atliko stiprų, bet netaiklų smūgį. Vos po akimirkos perėmus kamuolį M.Topčagičius liko laisvas baudos aikštelės prieigose ir tiksliai smūgiavęs padidino „Sūduvos“ persvarą iki trijų įvarčių.

REKLAMA


Pačioje kėlinio pabaigoje „Tre Penne“ išsigelbėjo nuo dar vieno įvarčio, kai 45-ą minutę S.Kerla atliko gerą smūgį galva į vartų kampą, tačiau vienas iš varžovų gynėjų numušė kamuolį nuo vartų linijos.


Jau pačioje antro kėlinio pradžioje M.Topčagičius eilinio kampinio metu atliko stiprų smūgį galva, tačiau kamuolys skriejo tiesiai į vartininką ir šiam nebuvo sunku jį atmušti.


55-ą minutę „Tre Penne“ ekipos vartininkui vėl teko traukti kamuolį iš vartų tinklo. Tuomet po varžovų klaidos surengtos greitos atakos metu kamuolio baudos aikštelėje sulaukė M.Topčagičius, kuris pasinaudojo jam suteikta laisve ir iš kelių metrų atstumo nukreipė kamuolį į tuščius vartus – 4 – 0.


67-ą minutę netoli antrojo savo įvarčio atsidūrė J.Tadičius, kuris greitos atakos metu po P.Golubicko perdavimo atsidūrė vienas prieš vartininką, tačiau jo atsikratęs smūgiavo iš per jam aštraus kampo ir į vartus nepataikė.


85-ą minutę savo smūgio stiprumą išbandė ir iš vidutinio nuotolio „šovęs“ Sandro Gotalas, bet kamuolys skriejo tiesiai į vartininką. Po kelių akimirkų virš vartų smūgiavo ir „Sūduvos“ kapitonas Algis Jankauskas.


89-ą minutę penktąjį komandos įvartį pelnė S.Gotalas, po kurio smūgio kamuolys lietė vartininką, bet galiausiai įriedėjo į vartus.


Antrojo etapo serija pasibaigė „Sūduvos“ pergale bendru rezultatu 5 – 0. Trečiajame etape lietuviai susitiks arba su Klužo CFR, arba su Tel Avivo „Maccabi“ ekipa.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>