Kokie naujagimių vardai Lietuvoje populiariausi?

Kokie naujagimių vardai Lietuvoje populiariausi?


Pirmą šių metų pusmetį Lietuvoje gimė daugiau kaip 16 tūkst. vaikų. Populiariausių vaikų vardų tendencijas, remdamasis civilinės metrikacijos duomenimis, analizuojantis Registrų centras pastebi ir tam tikrų pokyčių populiariausių vaikų vardų sąrašuose. Įspūdingus šuolius dešimtukuose pademonstravo Sofija ir Dominykas, o į reitingus pateko ir keletas naujų vardų.


Pirmą šių metų pusmetį berniukams ir mergaitėms dažniausiai buvo suteikiami Luko ir Lėjos vardai - tokių vaikų šalyje įregistruota po daugiau kaip 150. Šie du vardai buvo populiariausi ir praėjusiais metais. Po jų sekė iš dešimtuko apačios į antrąją poziciją šoktelėję Dominyko (150 vaikų) ir Sofijos (136) vardai.


Šiemet, palyginti su praėjusių metų pirmu pusmečiu, į populiariausių mergaičių vardų sąrašą pateko Austėja (94) ir Saulė (86), o tarp berniukų vis dažniau buvo sutinkamas Gabrieliaus vardas (117). Šie vardai iš dešimtukų išstūmė pernai tarp populiariausių buvusius Emos, Liepos ir Domo vardus.

REKLAMA


Be jau minėtų vardų, tarp mergaičių šiemet, kaip ir praėjusiais metais, taip pat dažnai buvo sutinkami Amelijos, Emilijos, Luknės, Gabijos, Patricijos, Kamilės, Viltės ir Gabrielės vardai.


Berniukams tėvai šiemet ir toliau noriai suteikdavo Jokūbo, Mato, Jono, Nojaus, Beno, Herkaus, Kajaus ar Jorio vardus.


Iš 16 tūkst. šiemet Lietuvoje gimusių vaikų kas trečias, arba 5,5 tūkst. buvo įregistruota Vilniaus mieste, Kaune ir Klaipėdoje - atitinkamai 1,6 tūkst. ir 1 tūkstantis.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)