Knygų pasiūlymai: „Žmonijos gerumas“ ir „Žiema rojuje“

Knygų pasiūlymai: „Žmonijos gerumas“ ir „Žiema rojuje“


Savaitė.lt siūlo Jums laisvalaikį praleisti su knyga. Tam, kad nereikėtų ilgai ieškoti įkvėpimo, ką perskaityti, pristatome dvi knygas – „Žmonijos gerumas“ ir „Žiema rojuje“.


Rutger Bregman „Žmonijos gerumas“


„Tyto alba“


Nyderlandų istoriko ir rašytojo R. Bregmano novatoriškos idėjos apie žmonijos prigimtį ir galimybę pasaulį padaryti geresnį sparčiai skinasi kelią visame pasaulyje, keisdamos daugelio žmonių nuostatas ir skatindamos imtis pokyčių. Vakarų kultūroje šimtmečius vyravo žmogaus tamsiosios prigimties pavyzdžiai ir nuostata, kad esame iš prigimties linkę į blogį.


O kas, jei tokia nuostata klaidinga? R, Bregmanas knygoje „Žmonijos gerumas“, remdamasis naujausiomis psichologijos, ekonomikos, biologijos, archeologijos įžvalgomis, teigia priešingai: žmonės iš prigimties yra geri ir labiau linkę bendradarbiauti nei konkuruoti. Maža to, mūsų instinktas pasitikėti kitais yra vienas iš svarbiausių žmonijos evoliucijos veiksnių. Bet jeigu iš tiesų dauguma žmonių yra geri, kodėl pasaulyje tebėra tiek daug kančios?

REKLAMA


Iš nyderlandų kalbos išvertė Saulė Rygertaitė.


Elin Hilderbrand „Žiema rojuje“


„Tyto alba“


„Žiema rojuje“ – pirmoji intriguojančios Karibų trilogijos dalis. Jos veiksmas vyksta saulėtoje Sent Džono saloje, kurią rašytoja laiko savo antraisiais namais. Ramiai, santūriai žurnalo redaktorei Airinei Stil pasisekė sukurti nuostabią šeimą. Abu sūnūs atrado savo gyvenimo kelią, vyras net ir po 35 metų santuokos lepina meile ir dėmesiu, o naujas jo darbas investicijų įmonėje leidžia imtis jų išsvajotos Viktorijos laikų namo renovacijos.


Viskas apvirsta aukštyn kojomis, kai pirmąją Naujųjų metų dieną Airinę pasiekia siaubinga žinia – jos vyras Rasas žuvo sraigtasparnio katastrofoje Mergelių salose. Atvykus į įvykio vietą Airinę pasitinka dešimtmečius saugotų paslapčių virtinė.


Iš anglų kalbos išvertė Jovita Liutkutė.


Daugiau įdomių ir aktualių straipsnių rasite žurnale „Savaitė“. Jį galite gauti tiesiai į savo namus – užsiprenumeravę arba skaityti elektroninę žurnalo versiją.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)