Į televizijos eterį grįžtanti I. Jankauskaitė: „Nesuprantu, kai girdžiu sakant, jog gerus darbus reikia daryti tyliai“

Į televizijos eterį grįžtanti I. Jankauskaitė: „Nesuprantu, kai girdžiu sakant, jog gerus darbus reikia daryti tyliai“


Jau lapkričio 20 d. tiesioginiame LNK televizijos eteryje vyks „Maisto banko“ paramos koncertas „PasiDalink“, kurio metu ryškiausios Lietuvos scenos žvaigždės kvies geros valios žmones stoti į kovą su skurdu ir maisto švaistymu. Už šio labdaringo koncerto vedėjų vairo stos ištikimas „Maisto banko“ bičiulis, LNK televizijos laidų vedėjas Rolandas Vilkončius ir po metų pertraukos į televizijos eterį sugrįžtanti aktorė, dainininkė bei televizijos laidų vedėja Inga Jankauskaitė.


„Ta pauzė susiklostė natūraliai ir buvo man labai reikalinga. Jaučiau, kad metas atsiduoti kūrybai, kuri nemėgsta blaškymosi, tad per šiuos metus įrašiau dar vieną albumą, paruošiau leidybai savo poezijos rinkinį, išleidom „Saulės vaikus” Klaipėdos dramos teatre, labai aktyviai koncertavau. Galiausiai pajutau, kad noriu pati suprasti, ką norėčiau televizijoje veikti, nes tai, ką dariau daugybę metų, man atrodė jau išsemta tema. Viskas juk turi keistis. Simboliška, kad paskutinįkart tiesioginiame eteryje dirbau lygiai prieš metus „Maisto banko” renginyje. Ir dar su pačiu pirmuoju mano televiziniu partneriu,“ – mintimis apie pertrauką ir šį sugrįžimą dalinasi I. Jankauskaitė.

REKLAMA


Kviesdama susivienyti kilniam tikslui, garsi moteris pripažįsta, kad gerų darbų nebūtina daryti tyliai. „Aš dosnus žmogus iki tol, kol tai netampa piktnaudžiavimu. Nes juk būna ir taip! Pagalba dažnai imama vampyriškai naudotis, nusimetant savo pačių atsakomybę už gyvenimą ir savo sprendimus. Tokiam fone dar sunkiau pamatyti ir išgirsti tuos, kuriems tikrai reikia, kurie tikrai papuolė į taip vadinamą „juodą juostą”, bet kapstosi ir nepasiduoda. Tereikia trupučio paramos sunkiu momentu ir viskas bus gerai. Ir aš nesuprantu, kai girdžiu sakant, jog gerus darbus reikia daryti tyliai. Na koks skirtumas?! Juos tiesiog reikia daryti. Ir viskas,” – sako jau ateinančio penktadienio vakarą į televizijos žiūrovus besikreipsianti I. Jankauskaitė.

Nuo 2012 metų LNK ir „Maisto banko“ organizuojamuose labdaros koncertuose geradariai organizacijos veiklai jau paaukojo beveik 1,4 mln. eurų, kurių dėka „Maisto bankas“ nepasiturintiems išdalino beveik 21 milijoną porcijų valgio. Atėjus pandemijai, „Maisto banko“ veikla apsunko, tačiau tapo dar svarbesnė. „Mes siekiame padėti kiekvienam stokojančiam, kuris dėl viruso ar kitų ligų priverstas karantinuotis savo namuose, kiekvienai mamai, kuri uždarius mokyklas skaičiuoja paskutinius centus, jog galėtų ne tik nupirkti vaikams reikalingų mokymosi priemonių, bet ir juos pamaitintų, kiekvienam tarp vaistų ir maisto priverstam rinktis senjorui. Todėl mums svarbus ir kiekvienas „Maisto bankui“ paaukotas euras, pandemijos akivaizdoje jis įgauna dar didesnę vertę ir leidžia padėti tiems, kam šiuo metu yra sunkiausia,“ – sako „Maisto banko“ vadovas Simonas Gurevičius.


Padėkite jau dabar. Skambinkite tel. 1343 (auka 3 eurai), didesne suma paremti galite „Maisto banko“ internetinėje svetainėje - www.maistobankas.lt/paremk ar portale Aukok.lt

Partnerių turinys.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)