Net 4 iš 10 startuolių trūksta finansavimo: ar tikrai išbandytos visos galimybės?

Net 4 iš 10 startuolių trūksta finansavimo: ar tikrai išbandytos visos galimybės?


Ne paslaptis, kad startuoliai siejami tik su pačiais geriausiais epitetais: tikima, kad jų sukurti produktai ar paslaugos galėtų paversti gyvenimą dar patogesniu, padėtų sutaupyti dar daugiau laiko ir tiesiog mėgautis malonesniu gyvenimu. Tačiau ne viskas taip pozityvu, kaip atrodo – neseniai atlikta apklausa parodė, net 4 iš 10 startuolių trūksta finansavimo. Taigi, kyla klausimas: ar iš tiesų startuoliai išbando viską, kas yra įmanoma?


Dauguma kaip išeitį mato banko paskolas, tačiau būtent tuo tenka nusivilti – komerciniai bankai ypač atsargiai žiūri į tuos, kurie dar tik žengs pirmuosius žingsnius, todėl neretai tenka sulaukti neigiamo atsakymo. Lizingo bendrovių arba kredito linijos sprendimai taip pat dažnai pasirodo tiesiog netinkami. Tačiau juk jie nėra vieninteliai.


Tad startuolis, kuris dar nepasidomėjo faktoringo bendrovių teikiamomis paslaugomis, tikrai negali sakyti, kad padarė viską, kas buvo įmanoma. Taigi, kuo faktoringas gali būti naudingas startuoliui ir ko reikia, kad būtų galima naudotis šiomis paslaugomis?

REKLAMA


Siekiant suprasti, kuo faktoringas yra naudingas startuoliams, siekiantiems finansavimo, pirmiausia reikia atkreipti dėmesį į šio procesą esmę. Faktoringas – tai sąskaitų finansavimas: tai reiškia, kad bus finansuojamos sąskaitos – faktūros, kurias startuoliui pateiks paslaugas ar prekes parduodančios įmonės. Tačiau ir tai dar ne viskas, faktoringo nauda bus jaučiama ir tuo atveju, kai startuolis pradės vykdyti savo veiklą – sąskaitos – faktūros, kurias jis pateiks pirkėjams, taip pat bus apmokėtos. Ypač džiugina tai, kad sąskaitų – faktūrų padengimo laukti ilgai nereikės – tai atliekama vos per vieną darbo dieną.


Toks finansavimo būdas atveria kelią startuolio veiklos pradžiai, finansinių poreikių patenkinimui, augimui bei plėtrai. Visgi be šio, esminio sprendimo, verta paminėti ir kitus naudingus aspektus. Atsižvelgiant į tai, kad faktoringo paslaugos nėra traktuojamos kaip skolinimasis, startuolio kredito reitingas išlieka nepažeistas.

REKLAMA


Ne paslaptis ir tai, kad neigiamą atsakymą dėl banko paskolų gavimo startuoliai neretai išgirsta todėl, kad neturi turto, kurį galėtų įkeisti. Situacija keičiasi iš esmės, kai kalbame apie faktoringą – norint sudaryti sutartį su šią paslaugą teikiančia bendrove, turto įkeisti nereikia.


Daugiau informacijos rasite ar su specialistu pasikonsultuosite apsilankę svetainėje www.smefinance.lt







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)