„Tesla“ vėl mažina kainas

„Tesla“ vėl mažina kainas


Siekdama paskatinti pardavimus, JAV elektromobilių gamybos milžinė „Tesla“ nurėžė savo dviejų brangiausių automobilių modelių kainas.


Bendrovės asortimento kainos šiemet kinta jau nebe pirmą, o bene penktą kartą. Pastarosiomis dienomis kai kurie automobiliai atpigo JAV, Jungtinėje Karalystėje (JK) ir kitose pasaulio rinkose. Skaičiuojama, kad „Tesla Model S“ automobilių kaina sumenko maždaug 4 proc., o brangesni „Model X“ automobiliai klientų pinigines plonina 9 proc. mažiau.


Sausį „Tesla“ taip pat buvo skelbusi apie dideles nuolaidas iki 20 proc.


Bendrovės vadovas Elonas Muskas neseniai kelis kartus kalbėjo apie užmojus paskatinti paklausą. Milijardierius verslo magnatas tvirtino, kad sausio akcijos padėjo padidinti užsakymų skaičius. „Labai daug žmonių nori tapti „Tesla“ savininkais. Pagrindinis tam kelią stojantis veiksnys yra žmonių galimybės padengti „Tesla“ automobilio kainą“, – praėjusią savaitę susitikime su investuotojais tvirtino E. Muskas.


„Tesla“ pastaruoju metu patiria iššūkių, susijusių su išaugusiais skolinimosi kaštais ir konkurentų gretose didėjančia elektromobilių pasiūla.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 15 (2024)

    Savaitė - Nr.: 15 (2024)