6 pavasario makiažo tendencijos: pasidažyti taip, kad atrodytų, jog nesidažei

6 pavasario makiažo tendencijos: pasidažyti taip, kad atrodytų, jog nesidažei


Nors didžiąją laiko dalį veidus vis dar saugo apsauginės veido kaukės, „Eurovaistinės“ grožio vaistinių vadovė Aušra Vareikienė sako, kad vis daugiau moterų jau pasirūpina ir lengvu makiažu. Karantino pradžioje daugiausiai dėmesio skyrusios tik akių kosmetikai, atėjus pavasariui moterys sugrįžta ir prie lūpdažių.


Pandemija pakoregavo grožio rutiną, jai prasidėjus ir daugiau laiko namuose leidžiančios moterys, rečiau naudojo makiažo priemones, tačiau pastebima, kad pamažu grįžtama prie senų įpročių. „Nors šis laikas ir pakoregavo mūsų elgesį kasdien, bet tinkamai pasirinktos makiažo priemonės ne tik įkvepia pasitikėjimo, bet ir pakelia nuotaiką, o tai šiuo metu ypač svarbu“, – sako A. Vareikienė.


Vis dėlto pandemija turėjo įtakos ir makiažo tendencijoms, grožio vaistinių vadovė dalijasi savo įžvalgomis, kas dominuos šį pavasarį.


1. Lyg be makiažo. Šį pavasarį bus populiariausias natūralus makiažas, didelis dėmesys skiriamas veido odos priežiūrai, subtiliai paryškinami veido bruožai, pasitelkiami švelnių spalvų akių šešėliai ir pasirūpinama natūraliu veido spindesiu.

REKLAMA


2. Natūralus švytėjimas. Natūralus veido švytėjimas, sukuriantis išpuoselėtos ir sveikos odos įspūdį, yra pavasario makiažo ryškiausia tendencija. Jeigu veidui trūksta natūralaus spindesio, jo suteikti galima naudojant kosmetiką. Visuomet patariu ieškoti ne tik maskuojančių priemonių, bet ir tų, kurios gerina odos būklę. Kasdieniam naudojimui geriausiai rinktis lengvų tekstūrų švytėjimo suteikiančias priemones. Tiesa, jei nesirūpinsime savo oda, joks švytintis makiažas jos nepagerins, todėl odos švytėjimą atkurkite, pradėdami nuo valymo. Tuomet pasirinkite jums tinkamas veido kaukes, serumus ir kremus.


3. Antakių grožis. Per pastaruosius metus antakių forma keitėsi – nuo griežto ryškaus formavimo, pašiauštų, iki vos pastebimų, natūralios formos, švelninančių bruožus. Šį pavasarį atrastas balansas – išryškinta antakių forma su keliais natūraliai pašiauštais plaukeliais, dominuoja natūralios spalvos, jokiu būdu – ne juoda.

REKLAMA


4. Skaistalai. Nors pavasarį vyraus minimalistinis makiažas, švelnių atspalvių (rožinės, persiko ar terakotos) skaistalų prisilietimas papildys ir pabrėš natūralų įvaizdį.


5. Šešėlių spalvų amplitudė. Šį sezoną madingiausios spalvos: įvairių atspalvių rožinė, geltona, mėlyna ir žalia. Pastebimos 1979 metų tendencijos – vadinamos sintetinės, elektrinės spalvos ypač populiarios akių pieštukų ir akių kontūro paletėse.


6. Lūpų blizgesys. Natūralių spalvų lūpų balzamas ar blizgis – madingiausias pavasario pasirinkimas lūpoms. Juo paprastai ir greitai paryškinsite lūpas prieš nuotolinį susitikimą ar sudrėkinsite dėvėdami apsauginę veido kaukę.


„Eurovaistinės“ komunikacijos vadovė Laura Bielskė sako, kad atėjus pavasariui vaistinėse dažniau ieškoma dekoratyvinės kosmetikos. „Pastebime, kad klientai nori vėl švytėti ir net dirbdami namuose pasirūpina priemonėmis, kurios padėtų pabrėžti natūralų grožį. Dažniausiai įsigyjami lengvos tekstūros makiažo pagrindai ar atspalvį turintys kremai, tušai ir lūpų blizgiai bei balzamai“, – sako bendrovės komunikacijos vadovė.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)