Virtualios Kalėdos: 3 patarimai kaip padėti pasiruošti savo seneliams

Virtualios Kalėdos: 3 patarimai kaip padėti pasiruošti savo seneliams


Aplankyti savo senelių, kituose miestuose gyvenančių tėvų ir artimųjų dėl karantino per šias Šv. Kalėdas nepavyks. Tačiau palaikyti ryšį su jais ir bent jau virtualiai juos pamatyti gali padėti programėlės. Viskas, ko reikia – pasirūpinti, kad seneliai mokėtų jomis pasinaudoti.


„Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas Arnoldas Lukošius dalinasi patarimais, kaip padėti savo tėvams ar seneliams pasiruošti šventiniam bendravimui nuotoliniu būdu.


1. Programėlės bendravimui


Susipažinti su programėlių funkcionalumu, jų galimybėmis ir išsirinkti patogiausią įrankį bendravimui padės mokomosios vaizdo pamokos.


Daug edukacinių vaizdo įrašų užsienio kalbomis galite rasti internete, o lietuviškas vaizdo pamokas senjorams galite peržiūrėti „Tele2“ svetainėje: https://tele2.lt/privatiems/akcijos/mokytis-niekada-nevelu


Čia vyresnio amžiaus žmonės gali išmokti naudotis populiariausiomis Lietuvoje bendravimo programėlėmis su vaizdo skambučių funkcija: „Facebook Messenger“, „WhatsApp“, „Skype“ ir „Viber“.

Mokomuosiuose vaizdo įrašuose išsamiai, žingsnis po žingsnio paaiškinama ne tik kaip parsisiųsti programėlę į savo telefoną, bet ir kaip joje užsiregistruoti, kokius duomenis reikia suvesti, kaip atlikti balso ar vaizdo skambutį, dalintis nuotraukomis.

REKLAMA


Įsidiegę vieną iš minėtų aplikacijų, senjorai galės laisvai bendrauti su savo artimaisiais per atstumą ir sutikti Kalėdas kartu su šeima, būdami saugiai savo namuose.


Taip pat pravartu įrašyti bent vieną socialinių tinklų programėlę, kuria naudojasi šeimos nariai – joje galėsite pasidalinti nuotraukomis ar vaizdo įrašais. Pavyzdžiui, tam puikiai tiks „Facebook“ arba „Instagram“ aplikacijos.


2. Pasirinkite tinkamus įrenginius


Tam, kad per šventes galėtumėte bendrauti sklandžiai ir be jokių trikdžių, rekomenduojama pasiruošti jau šiandien.


Pirmiausia, patarkite senjorui kokį išmanųjį įrenginį pasirinkti bendravimui. Jei seneliai ar tėvai turi ne tik išmanųjį telefoną, bet ir planšetę arba kompiuterį, verčiau rinktis įrenginį didesniu ir ryškesniu ekranu. Taip pat reiktų atsižvelgti į tai, kurį įrenginį senjorui naudoti patogiau.


Papasakokite jam, kaip įrenginio nustatymuose susireguliuoti ekrano ryškumą ir kontrastą, nustatyti tinkamą teksto šriftą ir parinkti optimalų garsą. Priminkite, kad telefoną ir kitus naudojamus įrenginius įkrautų.

REKLAMA


3. Patikrinkite interneto prieigą


Vaizdo skambučiams ir konferencijoms svarbus ir geras interneto ryšys. Bendraudami su artimaisiais paaiškinkite jiems, kaip patikrinti, ar jų įrenginiuose veikia belaidis „Wi–Fi“ namų interneto ryšys.


Jei namuose interneto nėra, pasirūpinkite lengvai prijungiamu mobiliuoju internetu, pavyzdžiui, „Tele2 Laisvu Internetu“. Jis veikia be jokių laidų – pastačius modemą patogioje vietoje, tereikia įjungti jį į elektros lizdą.


Likus porai dienų iki švenčių, atlikite keletą testinių vaizdo skambučių per pasirinktą bendravimo programėlę. Taip įsitikinsite, kad įrenginyje internetas tikrai veikia ir galite su seneliais, tėvais ir kitais artimaisiais susisiekti be jokių nesklandumų.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)