Kino juostoje – rašytojos A.Lindgren kelias į šlovę

Kino juostoje – rašytojos A.Lindgren kelias į šlovę


Netrukus Lietuvos kino ekranus pasieksiantis režisierės Pernille Fischer Christensen filmas „Astridos Lindgren jaunystė“ („Becoming Astrid“, 2018) – tai jautri biografinė drama apie pasaulinio garso rašytoją Astridą Lindgren. Nors su jos knygomis išaugo ne viena karta, tačiau buvo laikas, kai rašytojos vardas nebuvo toks žinomas. A.Lindgren laukė ilgas kelias iki populiariausios visų laikų Švedijos moters titulo.


Būtent ši kūrėjos kelionė ir pasakojama filme. Jame atskleidžiama rašytojos vaikystės ir jaunystės istorija, kurioje matome nepaprastai stiprią, gyvybingą ir kūrybingą Astridos asmenybę.


Atsisveikinimas su vaikystės metais A. Lindgren buvo labai skausmingas, o paauglystė buvo pažymėta maišto. Ji užaugo mažame miestelyje netoli Vimerbio, pietų Švedijoje. Ramų ir jaukų gyvenimą fermoje su šeima sudrumstė jos romanas su žaviuoju Vimerbio laikraščio redaktoriumi, iš kurio kilo skausmingos pasekmės – ji laukiasi vaiko. Bėgdama nuo visuomenės spaudimo jaunoji rašytoja išvyko į Stokholmą. Itin realistiškai rodomas XX a. 3 dešimtmetis, ką reiškia jaunai netekėjusiai merginai lauktis vaiko to meto visuomenėje.

REKLAMA



Populiariausia visų laikų Švedijos moteris kažkada buvo tiesiog vieniša mama, kovojanti už savo teisę auginti vaiką. Sunkiausia jai ir buvo būti atskirtai nuo sūnaus Lasės, kurį buvo privesta atiduoti auginti svetimiems.


Tai intymi, be galo tikra istorija apie susidūrimą su skaudžia gyvenimo tikrove ir kaip tai veikia asmenybę, ją brandina ir kaip tampama tuo kas esi – Astrida Lindgren.


Šis filmas – tai puiki proga nusivesti draugę į kiną Kalėdų proga. Filmas „Astridos Lindgren jaunystė“ kino teatruose nuo gruodžio 14 d.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)