Lietuvos liaudies buties muziejus Rumšiškėse kviečia į „Užgavėnių sostinę“

Lietuvos liaudies buties muziejus Rumšiškėse kviečia į „Užgavėnių sostinę“


Vasario 18 d. 12:00 val. kviečiame atvykti į „Užgavėnių sostinę" – Lietuvos liaudies buities muziejų Rumšiškėse, kur Jūsų lauks pačios tikriausios Užgavėnių linksmybės!


Čia veiklos užteks tiek mažiems, tiek dideliems – galėsit pasigaminti kaukę „Kaukių dirbtuvėlėse", paganyti akis kaukių parade; raumenų jėgą pasitikrinti liaudiškų žaidimų rungtyse ir ristynėse, o gudrumą – viktorinose. Drauge linksmai trypti, šokti ir vyti žiemą Jus kvies ansambliai ir kapelos.


O kadangi šie metai – Arklio metai, galėsite išmėginti savo žinias ir dalyvauti naujoje rungtyje – patys pabalnoti arklį, taip pat pajodinėti ar pavažinėti arklio traukiamu vežimu.


Lietuvos liaudies buties muziejus Rumšiškėse kviečia į „Užgavėnių sostinę“


Pabalnoję arklį, pašokę, patrypę ir praalkę, galėsit patys išsikepti Užgavėnių blynų, o gardaus šiupinio paragausit, jei įminsite mįslę „Šiupinyno" viktorinoje!


Linksmybes užbaigsime tradicine Lašininio ir Kanapinio dvikova ir Morės išlydėtuvėmis dausosna!


Ar žinote, kad per Užgavėnes negalima dirbti? Nuo senovės žmonės tikėjo: jei per Užgavėnes dirbsi, sulauksi nelaimių – sukirmys lašiniai, vištos daržus kapstys, vėjai stogus plėšys... Kad taip nenutiktų, važiuokite kuo toliau nuo namų ir darbų – pasiimkite pačią baisiausią Užgavėnių kaukę ir vasario 18 d. atvykite į Lietuvos liaudies buities muziejų Užgavėnių švęsti!


Susibėkim ir ušsigavėkim, kad visos bėdos išdulkėtų: juoksimės, triukšmausim ir kvatosim, o jei bus sniego – jame pasivoliosim!


Užgavėnių programą rasite čia: ČIA


Facebook`e: Tikros Užgavėnės


Partnerių turinys.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)