Startuoja nauja kampanija „Papuoškim tavo amžių“: jos tikslas – kurti pozityvią senatvę Lietuvoje

Startuoja nauja kampanija „Papuoškim tavo amžių“: jos tikslas – kurti pozityvią senatvę Lietuvoje


Laimingi, apsupti draugijos ir aktyviai laisvalaikį leidžiantys senjorai – taip gyventi gali būti kur kas paprasčiau nei atrodo iš pirmo žvilgsnio. Šios idėjos vedama Nacionalinio socialinės integracijos instituto „Senjoro“ programa pradeda naują kampaniją „Papuoškim tavo amžių“, kuria siekiama siųsti senjorams žinutę, kad jie ne tik nusipelnė pozityvios senatvės, bet ir gali ją patirti.

Senatvė gali būti spalvota

„Papuoškim tavo amžių“ – su tokia žinute pristatoma naujoji kampanija senjorams, kurią inicijavo Nacionalinio socialinės integracijos instituto „Senjoro“ programa. Kampanijos metu bus siekiama šviesti visuomenę apie socialines paslaugas senjorams bei griauti įsisenėjusius mitus šia tema.


„Mitų, kuriuos norime sugriauti – gausu. Patys dažniausi – kad pagalba teikiama tik kai visai negali savimi pasirūpinti, jog tokios paslaugos brangiai kainuoja, atima senjoro savarankiškumą, jomis gali pasinaudoti tik vieniši žmonės, o ir taip pat svarbus aspektas – gėda prašyti pagalbos. Todėl jaučiame būtinybę šviesti žmones, jog socialinės paslaugos gali apimti kur kas platesnį spektrą – nuo pagalbos buityje iki laisvalaikio leidimo drauge. Taip pat svarbu dalintis žinute, jog tokias paslaugas senjorams finansuoja savivaldybės“, – pasakoja „Senjoro“ programos vadovė Rugilė Bitautaitė.

Pilkos ir vienišos senatvės kuriamas vaizdas Lietuvoje nėra svetimas. Negana to, „Senjoro“ programos vadovės teigimu, jis yra toks gajus, jog dažnu atveju senjorai ir jų artimieji netgi lieka nesužinoję apie savivaldybių finansuojamą socialinę pagalbą bei jos galimybes.

„Visuomenėje yra susidaręs įspūdis, kad senatvė yra pilka, o senjorai vis dažniau atsiriboja nuo visuomeninio gyvenimo. Tuo tarpu mes sakome: senatvė gali būti ne pilka, o spalvota. Dėl to kampanijos metu mes tarsi piešiame naują senatvės atvaizdą – laimingus senjorus, kurie vaikšto į kultūrinius renginius, sveikai gyvena, juokiasi ir visuomet yra apsupti draugijos“, – teigia R. Bitautaitė.

Kampanijos veidai – laimingi senjorai

Kūrybiniame kampanijos „Papuoškim tavo amžių“ procese dalyvavo ne tik Nacionalinio socialinės integracijos instituto „Senjoro“ programos komanda, bet ir jų prižiūrimi senjorai.

„Alfonsas, Genutė, Pranciškus ir Valerija – esame be galo dėkingi šiems keturiems senjorams, sutikusiems tapti mūsų kampanijos veidais. Nuo šiol jų nuotraukos puoš Lietuvos miestų gatves, taip pat sušmėžuos spaudoje bei socialiniuose tinkluose. Tikimės, kad nuoširdžios ir nesuvaidintos jų šypsenos bei šmaikščios iliustracijos atkreips tiek senjorų dėmesį, tiek žmonių, žinančių, kam galbūt šiuo metu reikalinga pagalba. Norime, kad žmonės pastebėję šias nuotraukas matytų ne liūdnus, pavargusius ar vienišus, bet senjorus, kupinus energijos ir meilės gyvenimui“, – teigia R. Bitautaitė.

„Senjoro“ programos vadovė primena, kad asmenys ar šeimos, namuose prižiūrintys senyvo amžiaus artimuosius gali kreiptis pagalbos į gyvenamąją savivaldybę arba seniūniją dėl socialinių paslaugų savo artimajam ar sau. Esant poreikiui, iš pasirenkamų organizacijų senjorai gali rinktis ir Nacionalinio socialinės integracijos instituto „Senjoro“ programos socialines paslaugas. Dėl išsamesnės informacijos galite kreiptis tel. nr. 867187805.


Partnerio turinys.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)