Instagramiškiausios vietos, kurias verta aplankyti šią žiemą

Instagramiškiausios vietos, kurias verta aplankyti šią žiemą


Nuo rudens spalvų iki auksinių paplūdimių vaizdų – prieš kiek daugiau ne dešimtmetį pasaulyje startavusi „Instagram“ aplikacija greitai pavergė vartotojų širdis ir tapo platforma, kuri leidžia susikurti savo prekės ženklą dalinantis vien nuotraukomis ir vaizdo įrašais. Kur nukeliauti ir surasti geriausią vietą įspūdingam kadrui, kuris privers jūsų sekėjus netekti žado? Štai keletas patarimų, kuriuose pasaulio kampeliuose rasite pačias instagramiškiausias vietas.


Asmenukė Islandijos gamtos fone


Islandija išsiskiria savo gamtos grožiu – čia gausu ugnikalnių, geizerių, ledynų, o patys kantriausieji sulauks ir šiaurės pašvaistės. Žiemą vidutinė oro temperatūra Islandijoje svyruoja apie 0 laipsnių pagal Celsijų, čia lietinga ir vėjuota, tačiau aplinkos grožis siekiant išgauti išskirtinį kadrą jūsų socialiniam tinklui pranoksta lūkesčius.


Viena iš instagramiškiausių vietų šioje šalyje – Mėlynoji lagūna. Geoterminis spa pripildytas skaisčiai mėlyno vandens, kuris kupinas mineralų, naudingų jūsų sveikatai, o prieš akis – ryškus saulėlydis. Visi šie elementai padės sukurti įspūdingą nuotrauką socialinių tinklų paskyrai. Pažadame, kad pažadinsite savo sekėjų pavydą.

REKLAMA


Išskirtinių kadrų taip pat pavyks pagauti apsilankius šalia Skagofass ir Seljalandsfoss krioklių ar Fjallabak gamtos draustinyje, esančiame Islandijos aukštikalnėse. Šiame draustinyje ypač rekomenduojame aplankyti Landmannalaugar – lavos lauko pakraštį, kuris susidarė ugnikalnio išsiveržimo metu apie 1477 m. Spalvų gama čia tokia įvairi ir ryški, kad net sunku patikėti, jog tai tikras gamtos kūrinys.


Tiesioginius skrydžius iš Vilniaus oro uosto į Islandiją šiuo metu siūlo oro bendrovė „Wizz Air“. Visi į Islandiją vykstantys asmenys turi turėti neigiamą COVID-19 testo rezultatą, taip pat užpildyti anketą, esančią šiame tinklalapyje: https://visit.covid.is/registration/


Televizijos ekranų vertos nuotraukos


Daugeliui dar neatrastas Kroatijos miestas Dubrovnikas yra viena iš labiausiai „Instagram“ vartotojų pamėgtų vietų, siejama su akvamarino ežerais ir Plitvicos kriokliais. Nenuostabu: šis miestas ilgus metus buvo labai gražus, o dėl vaidmens „Sostų karuose" tapo ypač patrauklia vieta ir pritraukė gausybę turistų. Jei esate šio serialo mėgėjas, privalote įsiamžinti karalių mieste.

REKLAMA


Šalčiausias žiemos mėnuo Dubrovnike – vasaris. Tuo metu vidutinė oro temperatūra siekia 9,5 laipsnio pagal Celsijų.


Norintieji sukurti nuostabias nuotraukas savo socialinio tinklo paskyrai lankydamiesi Dubrovnike turėtų pasivaikščioti Dubrovniko sienomis, juosiančiomis istorinį miesto centrą. Tai išskirtinis miesto bruožas, o nuo jų viršaus atsiveria nuostabus senamiesčio ir mirguliuojančios Adrijos jūros vaizdas, primenantis serialo epizodo dekoracijas.


Ištikimiausiems „Sostų karų“ gerbėjams rekomenduojame atkurti legendine tapusia gėdos kelio sceną bei įsiamžinti ant tų pačių laiptų, kuriais žengė karalienė Sersėja. Aplankykite Jėzuitų laiptus, esančius pietinėje Gundulio aikštės pusėje, tiesiai po Šv. Ignoto bažnyčia. Tai puiki galimybė sukurti „Instagram“ vertą vaizdo įrašą – eikite ir priverskite draugus šaukti „GĖDA!“. Kiti turistai tikrai prisijungs prie jų.


Nuo kovo mėnesio iš Vilniaus oro uosto reguliarius skrydžius pradės vykdyti oro bendrovė „airBaltic“. Atvykstantieji į Kroatiją turi užpildyti šią anketą: https://entercroatia.mup.hr/Edit


Nekasdieniška „Instagram“ tinklelio puošmena


Nors keliones į Kiprą neretai renkasi tie, kuriems norisi šilumos, puikių paplūdimių bei galimybės pasyvų poilsį suderinti su pažintinėmis kelionėmis. Tačiau ši sala puikiai tinka ir žiemos kelionėms. Vidutinė oro temperatūra žiemos metu čia siekia 15 laipsnių pagal Celsijų.



Ieškantys nekasdieniškų vaizdų savo „Instagram“ tinkleliui pirmiausia turėtų užsukti į Kipre įsikūrusį Pafoso uostą. Čia galėsite patyrinėti senovinius griuvėsius, pasiplaukioti laivu ar tiesiog papietauti. Svarbiausia, kad čia galėsite susikurti įspūdingą nuotrauką ir pasidalinti ja socialiniuose tinkluose su savo sekėjais. Labiausiai tam tiks Pafoso uoste esantys XIII a. krikščionių bazilikos griuvėsiai.


Jeigu esate aktyvaus laisvalaikio mėgėjai, kurie savo įspūdžiais pripildo ir socialinių tinklų paskyras, tiesiog privalote aplankyti 10 metrų gylyje esantį povandeninį Jason deCaires Taylor pasaulį. Tai naujai sukurta ekologinio meno paroda, apimanti viską, kas mums patinka moderniame mene. Čia įspūdingus kadrus sukurs tie, kurie pasirengę šiek tiek sušlapti ir mėgsta nardyti.


Na, o ieškantys daugiau romantikos kviečiami pasigrožėti Kipre esančiais vynuogynais. Vienas iš tokių Tsangarides vyninė – elegantiškas objektas, kuris puikiai tiks jūsų asmeninėms ar romantiškoms poros fotografijoms. Kas žino, gal tai taps ir nuostabia vieta, kur išgirsite lemtingąjį „taip“.


Keliones į Kiprą siūlo kelionių organizatoriai, taip pat vykdomi reguliarūs skrydžiai iš Vilniaus ir Kauno oro uostų, kuriuos siūlo oro bendrovės „Wizz Air“ bei „Ryanair“. Atvykstantieji į Kiprą turi užpildyti specialią anketą, esančią šiame tinklalapyje https://cyprusflightpass.gov.cy/en/application-process.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)