E. Muskas paskelbtas „Time“ metų žmogumi

E. Muskas paskelbtas „Time“ metų žmogumi


Žurnalas „Time“ paskelbė „Tesla“ įkūrėją ir kosmoso verslininką Eloną Muską metų žmogumi. Įžūlus, didelių ambicijų turintis Pietų Afrikoje gimęs 50-metis aplenkė kosminių lenktynių varžovą ir „Amazon“ įkūrėją Jeffą Bezosą ir šiais metais tapo turtingiausiu pasaulio žmogumi.


Spalio mėnesį jo elektromobilių bendrovės vertinimas išaugo per trilijoną dolerių, o visus metus jo įmonė „SpaceX“ bendradarbiavo su JAV kosmoso agentūra NASA pradedant  įvairias misijas, įskaitant raketos paleidimo į asteroidą bandymą, siekiant nukreipti bet kokį būsimą į Žemę lekiantį kosminį akmenį.


„Metų žmogaus titulas yra  įtakos ženklas, tik nedaugelis žmonių yra turėję didesnę įtaką nei @elonmusk gyvybei Žemėje ir galbūt gyvybei už Žemės ribų“, – tviteryje paskelbė „Time“ vyriausiasis redaktorius Edwardas Felsenthalis, paskelbdamas nugalėtoją.


Pastaraisiais metais E. Muskas nuolat reiškėsi Amerikos kultūroje. Jis surinko 66 milijonus sekėjų tviteryje ir gegužę vedė garsiąją vėlyvo vakaro humoro laidą „Saturday Night Live“. Jis ambicingai kalba apie savo interesą kolonizuoti Marsą ir planuoja orbitinius skrydžius kitais metais, tai - „SpaceX“ planuojamo Amerikos sugrįžimo į Mėnulį dalis.

REKLAMA


Ir jis taip pat žinomas kaip žmogus, kuris vienu pranešimu tviteryje išjudina rinkas ir kriptovaliutų vertę. Tačiau pagrindinė jo socialinė ir ekonominė įtaka šiuo metu yra jo novatoriškos elektrinės transporto priemonės.


„Su „Tesla“ mes visuomet siekėme būti pavyzdžiu automobilių pramonei ir tikimės, kad jie taip pat gamins elektromobilius, kad galėtume paspartinti perėjimą prie tvarios energijos“, – sakė E. Muskas interviu „Time“ žurnalui, kuris buvo paskelbtas drauge su „Metų žmogaus“ pranešimu.


Tačiau kosmosas taip pat yra E. Musko ambicijų priešakyje. „Jo tikslas – paversti žmoniją kelių planetų rūšimi“, – vaizdo įraše sakė „Time“ bendradarbis ir autorius Jeffrey Klugeris.


„Pirmą kartą Time“ paskelbė Metų žmogaus apdovanojimą 1927 metais.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)



Daugiau >>