Labiausiai koronaviruso paveiktų šalių sąraše – 45 valstybės

Labiausiai koronaviruso paveiktų šalių sąraše – 45 valstybės


Patvirtintas 45 šalių sąrašas, kuriose sergamumo koronavirusine infekcija (COVID-19) rodiklis yra didesnis nei 25 atvejai 100 tūkst. gyventojų per paskutiniąsias 14 dienų. Tokios šalys laikomos paveiktomis. Tokių valstybių sąrašas kartą per savaitę bus atnaujinamas ir jį skelbs Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).


Sąraše – daugelis ne Europos Sąjungos (ES) ar Europos ekonominės erdvės (EEE) valstybių. Tai – Afganistanas, Andora, Argentina, Armėnija, Azerbaidžanas, Bahreinas, Baltarusija, Bolivija, Brazilija, Centrinės Afrikos Respublika, Čilė, Dominikos Respublika, Džibutis, Ekvadoras, Gabonas, Gibraltaras, Hondūras, Irakas, Iranas, Jungtinė Karalystė, JAV, JAE, Kaimanų salos, Kataras, Kolumbija, Kuveitas, Maldyvai, Meksika, Moldova, Omanas, Pakistanas, Panama, Peru, Pietų Afrikos Respublika, Portugalija, Puerto Rikas, Rusijos Federacija, San Marinas, San Tomė ir Prinsipė, Saudo Arabija, Singapūras, Surinamas, Šiaurės Makedonija, Švedija ir Žaliojo Kyšulio Respublika.

REKLAMA


Iš šiame paveiktų šalių sąraše esančių valstybių sugrįžusieji ar atvykusieji priskiriami turėjusiems sąlytį ir jie turi 14 dienų izoliuotis. Dėl to jie per 48 valandas turi užsiregistruoti, pateikdami savo duomenis Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistams.


Užsieniečiai iš šių šalių į Lietuvą atvykti gali tik išimtiniais atvejais. Turintiems leidimą – taip pat reikalinga izoliuotis 14-likai dienų.


Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) primena, kad užsieniečiams iš EEE valstybių, Šveicarijos, Jungtinės Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystės galioja kitas sąrašas, kuris taip pat nuolat atnaujinamas.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 30 (2024)

    Savaitė - Nr.: 30 (2024)