Lietuviai siekia suburti didžiausią Dakaro komandą istorijoje

Lietuviai siekia suburti didžiausią Dakaro komandą istorijoje


Pradėjo nuo tūkstančio žmonių, o užaugo iki beveik 7 tūkst. Tokią ir dar didesnę Vyčio kariauną vykti į sunkiausias planetos lenktynes renka „General Financing team Pitlane“ komandos pilotas Benediktas Vanagas.


Į Dakarą gausios tautiečių pajėgos keliaus jau šeštą kartą. Kiekvienais metais jie buriasi į Vytį, pavaizduotą ant bolido „Toyota Gazoo Racing Hilux“. Pirmuosiuose raliuose Vyčio ambasadorių mozaika kukliai „įsitaisydavo“ ant sportinio automobilio stogo, tačiau bėgant metams bendrystė plėtėsi ir vietos ten nebe užteko. Dabar norintieji palaikyti lietuvius Dakare išdidžiai „nugula“ bene matomiausioje automobilio vietoje - ant bolido šono. Keliauja jie dešimtį tūkstančių kilometrų į Pietų Ameriką ir drauge su lenktynininku B.Vanagu kovoja Dakaro ralyje.


Projekto iniciatorius „General Financing“ skaičiuoja jog, į ralį virtualiai vyko jau per 25 tūkst. tautiečių. Pats B.Vanagas pasakoja: „Apima pasididžiavimo jausmas, kai Dakaro lyderiai prieš startą klausia, koks tai reiškinys, kai tūkstančiai žmonių mus lydi sudėtingiausiose planetos lenktynėse. Ir gavę atsakymą, su pagarbiu pavydu pritariamai linguoja galvomis. Man tai parodo, kad mes esame vieninga tauta. Ir tai yra milžiniška jėga“.

REKLAMA


Lietuviai siekia suburti didžiausią Dakaro komandą istorijoje


Šiuo metu Vyčio kariauną sudaro virš 6 tūkst. žmonių. Augantys skaičiai rodo, jog lietuviai savyje atranda Vyčio geną. Norintys prisidėti prie Vyčio garsinimo Lietuvoje bei visame pasaulyje gali per kelias minutes patekti į Vyčio mozaiką ir vykti į Dakaro ralį.


Į mozaiką nuotraukos keliamos internetu, adresu dakaras.gf.lt. Užėjus į puslapį, užtenka vos kelių mygtukų paspaudimų ir Jūsų „Facebook” nuotrauka atsiras Vytyje. Tai atlikti galima tiek išmaniuoju telefonu, tiek kompiuteriu. Puslapyje taip pat matoma, kiek šiuo metu Vyčio ambasadorių yra mozaikoje, tad bet kada apsilankę svetainėje, sužinosite keliaujančiųjų į Dakarą pajėgas.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 15 (2024)

    Savaitė - Nr.: 15 (2024)