Naujasis „Peugeot 508 SW”: reveransas moterims

Naujasis „Peugeot 508 SW”: reveransas moterims

Į Lietuvą naujasis prancūziškas universalas „Peugeot 308 SW“ atkeliaus 2019 metų pradžioje. Gamintojo nuotraukos


Naujasis „Peugeot 508 SW”: reveransas moterims


Prieš kelis mėnesius Prancūzijos kompanija „Peugeot” pristatė naująjį 508-tąjį kupė-sedaną, ir štai dar viena jų naujovė: prancūzai paskelbė į rinką paleisianti universalią modelio versiją 508 SW. Universale įdiegta nemažai šiam prancūzų gamintojui revoliucinių naujovių.


Naujasis „Peugeot 508 SW“ yra žemas, sportiškas, be abejo, savo giminaitį kupė-sedaną primenantis universalas. Modeliui išskirtinumo suteikia agresyvus automobilio priekis, jame įmontuotų puslaidininkių, arba LED žibintų vertikalios linijos, diodiniai žibintai. Žemi šoniniai langai ir durys be langų rėmų prideda elegancijos. Modernią ir jėga trykštančią užpakalinę automobilio dalį pabrėžia juodas žibintų skydelis su prisitaikančiais 3D LED užpakaliniais žibintais. Naujasis prancūzų universalas, anot „Peugeot“ pranešimo, yra erdvus, turi talpią ir lengvai prieinamą bagažinę.


Naujasis „Peugeot 508 SW”: reveransas moterims


Svarbiausi naujojo „Peugeot 508 SW“ salono komponentai yra kompaktiškas vairas, 10 colių didelės raiškos jautrus lietimui ekranas ir 12,3 colių skaitmeninis „Head-up” prietaisų skydelis. Salono apdailos detalės kurtos iš natūralios, arba vadinamosios napa odos, chromo satino, juodo lako, natūralios medienos. Standartinėje įrangoje yra ir priekinės elektra valdomos sėdynės su pneumatine aštuonių taškų masažo sistema.


Naujasis „Peugeot 508 SW”: reveransas moterims


Galinės sėdynės atlošą galima nuleisti iki 27 laipsnių, o keleiviai per didelį panoraminį stoglangį gali mėgautis dangaus ir debesų vaizdais.


Daug dėmesio buvo skiriama įvairioms dėtuvėms, kurias ypač mėgsta moterys. Keleivio daiktadėžėje galima sutalpinti du 1,5 litrų talpos butelius, o šoninėse durų „kišenėse“ – litrinius butelius. Be to, centrinėje konsolėje yra du puodelių laikikliai ir 6,4 litrų talpos aušinama dėtuvė. Dar viena dėtuvę naujoviškai įrengta po centrine konsole, kurioje, priklausomai nuo versijos, gali būgti įmontuota ir bevielio telefono kroviklio vieta.


Naujasis „Peugeot 508 SW”: reveransas moterims


Bagažinės talpa su uždanga uždaroje padėtyje siekia 530 litrų. Nuleidus užpakalines sėdynes ir grindims tapus lygiomis erdvė bagažui padidėja iki 1780 litrų. Elektra valdomą bagažinės dangtį galima atidaryti pulteliu ar mostelėjus koja. Žemas slenkstis, kuris yra tik 63,5 cm virš žemės, palengvina krovimą.


Naujajame „Peugeot 508 SW“ modelyje įdiegta daug vairuotojo pagalbos sistemų, atitinkančių reiklius „EuroNCAP“ saugos kriterijus. Tai – pirmoji universalų klasėje infraraudonųjų spindulių naktinio matymo „Night Vision” sistema; automatinė avarinio stabdymo (ja galite aptikti pėsčiuosius ir dviratininkus važiuojant iki 140 km/h greičiu ir ji įspėja apie galimo susidūrimo pavojų); aktyvioji įspėjimo apie nukrypimą nuo eismo juostos sistemos; vairuotojo išsiblaškymo įspėjamasis įrenginys; automatinis artimųjų ir tolimųjų šviesų perjungiklis; be greičio apribojimo, dar „Stop“ ir vienos krypties ženklus galintis identifikuoti išmanusis įrenginys; „Visiopark2“ 360 laipsnių vaizdo kamera ir t.t.


Naujasis „Peugeot 508 SW”: reveransas moterims


Naująjį „Peugeot 508 SW“ varo naujos kartos „Pure Tech” ir trys „BlueHDi” varikliai. Jų sukimo momentą ratams perduoda 8 laipsnių automatinė pavarų dėžė. Dyzelinių „BlueHDi” motorų pajėgumas svyruoja nuo 130 iki 180 AG, benzininių „PureTech“ – nuo 180 iki 225 AG.


Antrojoje 2019 metų pusėje naujojo „Peugeot 308 SW“ šeimyną papildys elektrinis hibridas, kuris vien varomas elektra galės nuvažiuoti 50 km. Akumuliatoriai bus sumontuoti po užpakaline sėdyne, kad būtų išlaikyta pakankamos talpos bagažinė.


Naujasis „Peugeot 508 SW“ yra gaminamas Prancūzijos Mulhauso gamykloje. Pirmasis automobilio pristatymas įvyks rugsėjo mėnesį Paryžiaus automobilių parodoje, o kitų metų pradžioje naująjį modelį jau bus galima įsigyti Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje.


Naujasis „Peugeot 508 SW”: reveransas moterims







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)