Sužinokite: koks miestas yra labiausiai tinkamas gyventi?

Sužinokite: koks miestas yra labiausiai tinkamas gyventi?


Labiausiai tinkamas gyventi miestas pasaulyje yra Austrijos sostinė Viena. Ji į antrą vietą stumtelėjo Melburną, tapdama pirmuoju Europos miestu, gavusiu tokį įvertinimą, praneša naujienų tarnyba BBC.


Kasmetis „The Economist“ tyrimas apima 140 pasaulio miestų. Jie skirstomi pagal politinį ir ekonominį stabilumą, švietimą, sveikatos apsaugą ir nusikalstamumą.


Didžiausią šuolį tarp Europos miestų padarė Mančesteris, pagerindamas savo poziciją 16 vietų, iki 35-osios. Jis 13-ka vietų nutolo nuo Londono. Tai - didžiausias atotrūkis tarp šių dviejų miestų nuo tyrimo pradžios prieš du dešimtmečius. „The Economist“ teigimu, Mančesterio vieta pagerėjo dėl geresnės saugumo situacijos, miestui atsigavus po teroristinių išpuolių, supurčiusių stabilumą.


Saugumas taip pat pagerėjo „keliuose Vakarų Europos miestuose“, o pirmoji Vienos vieta reitinge atspindi „stabilumo sugrįžimą į didžiąją Europos dalį“.


Remiantis tyrimu, beveik pusė miestų per pastaruosius metus pagerino gyvenimo kokybę. Trečioje reitingo vietoje - Osaka. Į dešimtuką geriausiųjų iš Europos patenka Kopenhaga, tačiau visi kiti miestai - Australijos arba Kanados.


Blogiausios gyvenimo sąlygos Sirijos sostinėje Damaske, Bangladešo - Dakoje ir Nigerijos mieste Lagose.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)