Viešbučiai nebežino, kaip nertis iš kailio

Viešbučiai nebežino, kaip nertis iš kailio

Masažas prie baseino - jau įprasta paslauga.


Daugeliui poilsiautojų viešbutis, kad ir kokia būtų kaina, tėra nakvynės ir daiktų laikymo vieta. Žinoma, neįprastos, išskirtinės paslaugos yra skirtos ne tokiems turistams, o tiems, kurie linkę įvertinti viešbučio šeimininkų fantazijų polėkį. Juk jie iš tiesų stengiasi nustebinti!


Įtikti visiems


Kelionių portalas tripadvisor.com paskelbė kasmetį pasaulio viešbučių, geriausiai teikiančių paslaugas, sąrašą. Svetainės lankytojai kaip pavyzdines paslaugas teikiantį viešbutį įvardijo marokiečių „Riad Kheirredine“, į pirmąjį trejetą pateko „Hamanasi Adventure and Dive Resort“ Belize ir „Akademie Street Boutique Hotel and Guesthouse“ Pietų Afrikos Respublikoje. Turistai pabrėžė personalo svetingumą ir paslaugumą, jaukią atmosferą ir aplinką, taip pat kitas svarbias malonaus poilsio detales.


Vis dėlto servisas – subjektyvus dalykas. Vieniems pakanka, kad numeris būtų švarus, o portjė – draugiškas. Kitiems pasiūlo delikatesinius pusryčius, tačiau jie lieka nepatenkinti, nes negavo mėgstamos avižinės košės. Na, o kai kurie turistai – tokie įnoringi svetingumo klausimais, kad be asmeninio tarno apartamentuose ir kojos į viešbutį nekels.

REKLAMA


Kad reiklūs svečiai liktų patenkinti, viešbučių savininkai ryžtasi daug kam: kartais siūlo ekscentriškas ir prabangias, kartais – tiesiog smagias paslaugas.


Viešbučiai nebežino, kaip nertis iš kailio

Floridos viešbutyje „The Ritz-Carlton Palm Beach“ galima užsisakyti pagalvių mūšį.


Viskas klientui


Niujorko viešbutyje „The Benjamin“ dirba miego vadybininkas. Viešbučio savininkai seniai atkreipė dėmesį, kad daugelio svečių skundai susiję būtent su „naktinėmis“ problemomis: tai labai tvanku, tai triukšminga, tai pagalvė ne ta, tai apklotas per plonas. Taip ir gimė tokia „taisyklė“: svečias arba gerai miega, arba atgauna savo pinigus. Tiesa, pastarasis variantas – mažai tikėtinas...
„The Benjamin“ siūlo garsui nelaidžius kambarius, vakarinį masažą ir aromaterapiją, veido kaukes ir 11 rūšių pagalvių „meniu“ (tarp jų yra ir „nuo knarkimo“). Prieš miegą galima paragauti patiekalų, padedančių užmigti, pavyzdžiui, bananų traškučių su žemės riešutų aliejumi. „The Benjamin“ – vienas iš nedaugelio pasaulyje viešbučių, kur rimtai žiūrima į miegą.


Brazilijos viešbutyje „Hilton Sao Paulo Morumbi“ susirūpinta kita svarbia klientų problema – miesto spūstimis. Kad San Paulo svečiai nepajustų vietos transporto „žavesio“, jiems siūlomas sraigtasparnis su pilotu. Beje, skristi galima ir labai trumpą atstumą – nors ir į paplūdimį ar parduotuvę.


Kitą įdomų klientų judėjimo būdą sugalvojo Omano viešbutis „Six Senses“. Lydimi profesionalaus parašiutininko, svečiai gali nusileisti prie viešbučio įėjimo parasparniu.


Viešbučiai nebežino, kaip nertis iš kailio

Masažą gondoloje siūlo „Loews Coronado Bay Resort“.


Ypatinga tikslinė auditorija


Žmonės, keliaujantys su augintiniais, dažnai jaučiasi suvaržyti: ne visi viešbučiai priima gyvūnus, o jeigu ir priima, tai kelia daugybę sąlygų. Bostono viešbutyje „Nine Zero“ – viskas priešingai: šunimis, katėmis ir net egzotiškesnėmis būtybėmis čia taip džiaugiamasi, kad personalas yra pasirengęs išvesti juos pasivaikščioti, pasėdėti su jais viešbučio kambariuose ir net atlikti jiems masažą. Gyvūnui pasiūlys ir atskirą guolį bei pagamins mėgstamo ėdalo.


Būtent vaišėmis keturkojams draugams ketina nustebinti keliautojus su gyvūnais Niujorko viešbutis „The Lowell“. Patiekalų šunims ir katėms galima užsisakyti iš gurmanų meniu. Galima rinktis, pavyzdžiui, ėrienos troškinį, ekologiškos buivolų mėsos kepsnelius, islandiškų žuvų traškučius ar šunų ledus. Pasirūpinta specialiais šampūnais ir purškalais gyvūnams.

REKLAMA


Kalifornijos „Loews Coronado Bay Resort & SPA“ linksmina mėgstančius plaukioti šunis – imasi juos išmokyti plaukioti banglentėmis. Gyvūnai gaudo bangas vadovaujami banglentininkų mokyklos instruktoriaus.


Ypač pagarbiai su keturkojais viešbučio svečiais elgiamasi Portlando viešbutyje „Hotel deLuxe“. Pliušinė lova, masažas ir ypatingas meniu – tai dar niekis! Viešbutyje siūlomi atskiri numeriai gyvūnams (tiesa, ne visai suprantama, kaip šunys ir katės gali pateikti užklausą). „Hotel deLuxe“ netgi yra pasirengęs gydyti žmogaus draugus – siūlo adatų terapiją ir psichologo paslaugas.


Štai Vašingtono viešbutis „Fitzpatrick“ šiltai priima... lėles. Jeigu iš anksto pranešite, kad atvyksite su vaiku, ir papasakosite apie žaislą, kurį jis atsiveš drauge, portjė pasveikins atvykusią lėlę, parūpins jai lovą, stalą ir net mažytes šlepetes…


Nudžiuginti vaikus stengiamasi ir Floridos viešbutyje „The Ritz-Carlton Palm Beach“. Čia galima užsisakyti pagalvių mūšį. Vienas skambutis, ir į kambarį bus pristatyta 30 šilkinių pagalvių, dvi poros bokso pirštinių ir informacija apie įvairius pagalvių žaidimus.


Viešbučiai nebežino, kaip nertis iš kailio

Miego vadybininkas viešbutyje „The Benjamin“ padės išsirinkti patogiausią pagalvę.


Laimingi aptarnauti


Asmeninis tarnas – tai, žinoma, didžiausia palaima turistui. Tokie specialiai apmokyti žmonės – ne retenybė liukso klasės viešbučiuose, bet kartais jie siūlo neįprastas paslaugas.


Majamio viešbutyje „The Ritz-Carlton South Beach“ dirba įdegio vadybininkas (tanning butler). Jis budi prie baseino, padeda viešbučio svečiams išsitepti kremu nuo saulės (net sunkiai pasiekiamose vietose), siūlo nuo saulės poveikio apsaugančios kosmetikos, tamsių akinių ir kitų paplūdimio reikmenų.


Muilo konsjeržas – nauja pareigybė, kurią įvedė viešbutis „Viceroy Riviera Maya“ Meksikoje. Viešbučio gyventojus šis specialistas supažindina su muilu, sukurtu pagal indėnų, kurie buvo dideli pirties procedūrų mėgėjai, receptus. Konsjeržas padeda susigaudyti kvapų pasaulyje ir pasakoja apie muilo, kurio nedraudžiama kaip suvenyro parsivežti namo, ypatybes.


Viešbutis „Rosewood Hotel Georgia“ Vankuveryje siūlo aromatų vadybininko paslaugas. Vietinis patarnautojas padeda svečiams išsirinkti ir įsigyti kvapų iš didžiulio išskirtinio asortimento.



Londono viešbutyje „The Lanesborough“ yra arbatos someljė. Žinoma, tradicinis popietinis arbatos gėrimas – ne retenybė britų viešbučiuose, bet arbatos specialistas pakėlė šį ritualą į neregėtą lygį. Jis moko svečius arbatos gėrimo ceremonijos subtilybių ir pasakoja apie vienos ar kitos rūšies arbatos pranašumus.


Viešbučiai nebežino, kaip nertis iš kailio

Auksinė žuvelė Češyro grafystės viešbučio „Happy Guests Lodge“ kambaryje.


Pagal interesus


Toronto viešbučio „The Drake“ savininkai, kitaip negu minėti kolegos iš Niujorko, siūlantys savo miego vadybininko paslaugas, mano, kad miegoti poilsiaujant apskritai nereikia. Viešbučio kambariuose svečių laukia sekso žaisliukai ir apsaugos priemonės (suprantama, pagal pageidavimą). Asortimentas – ganėtinai didelis ir apima pačius įvairiausius pomėgius…


Kad ir kaip būtų, ne kiekvienam pakaks drąsos paskambinti į registratūrą ir paprašyti, jog atneštų porą kailinių antrankių... Nedrąsiems svečiams viešbučių tinklas „Morgan“ siūlo mini barą protui... Tai vidutinio dydžio dėžutė, kurioje guli knyga „250 būdų užmegzti pokalbį“, citatų rinkinys, keletas užrašų knygelių ir pieštukų protingoms mintims užsirašyti.


Knygų mėgėjai žino, kaip nemalonu poilsiaujant likti be knygų. Niujorko viešbučio „Andaz 5th Avenue“ lankytojams tai negresia: čia yra ne kokia nors niekinga knygų, kurias paliko išvažiavę svečiai, lentynėlė, o visa biblioteka, kurią sudaro daugiau kaip 700 leidinių. Knygos – iš Niujorko miesto bibliotekos, esančios kitoje gatvės pusėje.


Hiustono viešbutyje „The Houstonian“ sporto ir kūno rengybos gerbėjams numatyta daugiau kaip šimto rūšių veiklos. Be paprasto plaukiojimo baseine ir užsiėmimų treniruoklių salėje, čia yra galimybė pažaisti krepšinį ir užsiimti alpinizmu.


Jamaikos viešbutyje „Geejam“ yra garso įrašų studija. Svečiams siūloma tapti vienos dienos popžvaigžde – įrašyti dainą ar net visą albumą. Studijoje kažkada spėjo padirbėti Emi Vainhaus ir Bjork.


Viešbučiai nebežino, kaip nertis iš kailio

Kasmetis šunų banglentininkų konkursas viešbutyje „Loews Coronado Bay Resort & SPA“.


Smulkmena, bet maloni


Viešbutis „Loews Coronado Bay Resort“ San Diege turi nuosavą gondolų flotilę. Gondoljeras plukdo svečius po privatų pajūrį. Pageidaujantieji gali nusisamdyti masažuotoją – jis atliks masažą pasiplaukiojimo metu.


Pamiršote namuose maudymosi kostiumėlį ar glaudes? Viešbučių tinklas „The Standard“ pastatė paplūdimio reikmenų automatų. Tiesa, pasirinkimas – nedidelis: juodos glaudės ir juodi bikiniai. Vis dėlto tiems, kurie namuose pamiršo atostogų aksesuarus, tai – tikra laimė.


Juolab kad ant kiekvieno daikto atspaustas mini gidas – surašyti vietų, kurias verta aplankyti, pavadinimai.


Madrido „Ritz“ užsakytuose numeriuose svečių laukia chalatai su išsiuvinėtais jų inicialais.
Na, o Češyro grafystės viešbučio „Happy Guests Lodge“ svečiai gali išsinuomoti akvariumą su auksine žuvele, kad nesijaustų vieniši.


Parengta pagal žurnalą „Savaitė“








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 15 (2024)

    Savaitė - Nr.: 15 (2024)